Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ilyen és hasonló esetekben...

Árokpart kérdése:

Az ilyen és hasonló esetekben miért van szükség őrizetbevételre, mikor a bíróság alapból nem fogja az illetőt ilyenért vizsgálati fogságba helyezni?

Figyelt kérdés
Az természetes, hogy előállítják, meghallgatják, na de miért van szükség őrizetbevételre. Igazából ez se nem ittas vezetés, se nem eltiltás tilalma alatt történő vezetés, hanem vezetői engedély nélküli vezetés ami csak szabálysértés és egy fixtarifás büntetési tétele van azt hiszem 90 vagy 100 ezer forint nem tudom biztosan, szerencsére sosem csináltam és csinálok ilyesmit. [link]
2022. jan. 8. 21:17
 1/6 A kérdező kommentje:
2022. jan. 8. 21:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Az első link az hiba, nem kell most rá figyelni.
2022. jan. 8. 21:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Mármint nem a kérdésben szereplő link az eset, hanem az alsó link.
2022. jan. 8. 21:20
 4/6 A kérdező kommentje:
2022. jan. 8. 21:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Elszúrtam sajnos a kérdésben lévő linket a kaposvarmost.hu linkról szól a kérdés.
2022. jan. 8. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés,már a kifejezés (szabálysértési őrizetbe vétel) is elég morbid.bár lehetne a vád előre megfontolt szándékból elkövetett emberölési kísérlet és akkor már bűncselekménynek minősülne akárcsak az ittas vezetés.
2022. jan. 9. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!