Határozott idejű munkaszerződést hogyan tudom felmondani?
Július 31-ig szól a szerződésem. Köztisztviselő vagyok. Nem akarok ott maradni, csak úgy, tudom hogy nem mondhatok fel. Ha lenne új munkahelyem akkor szandeknyilatkozattal közös megegyezéssel elengednének? Igazából a kollegina, akit helyettesítek bármikor visszajönne a helyemre, talán a főnökeim beleegyeznének a közös megegyezésbe.
Köszi a segítséget!
A felmondásra ugyanazok a lehetőségeid vannak, mint egy határozatlan idejű szerződés esetén. A határozott idő nem téged kötelez arra hogy addig mindenképpen ott kell dolgoznod, az a munkaadónak egy időhatár, amíg bizonyosan szerződésben állnak veled a meghatározottak szerint. de ők is felmondhatnának neked a szerződésed ideje alatt.
A határozott idejű szerződés csak annyiban különbözik a határozatlantól, hogy a szerződés végén minden egyéb nélkül el tudnak a felek egymástól búcsúzni.
Nekem is határozott idejű szerződésem van de bármikor beadhatnám a felmondásomat, ahogy a munkaadóm is felmondhatna nekem. Nálam éppen fordított a helyzet, mint nálad mindketten azt szeretnénk ha maradnék a helyemen és ha meg lesz a munkakörömhöz korábban vállalt képzésem, akkor idő előtt új szerződést kötnek majd velem - már határozatlan időre. Ha viszont nem teljesíteném amit vállaltam, akkor elküldenének és vennének fel valaki mást akinek már meg van a szükséges képzettsége. Csak a szerződésem végén ehhez nem kellene felmondás, simán csak nem lenne meghosszabbítva, ennyi a különbség.
Amúgy honnan veszed hogy nem mondhatnál fel?
Köszönöm a válaszokat.
3/4 csak azért gondoltam, hogy nem mondhatok fel mert utána olvasva azt láttam, hogy nyomós ok kell a felmondashoz (külföldre költözés pl.). Nekem egyelőre a legnagyobb ok a mérgező munkahelyi légkör és a kollégáim, sajnos pont a munkaügyes kollégákkal van a konfliktusom. Ha találok új munkahelyet az szerintem elég jó indok lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!