Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkáltató diplomát vár...

Ha a munkáltató diplomát vár el a munkakörhöz de ez valójában nem kell, de ő elvárja köteles-e megadni a bérminimumot?

Figyelt kérdés

Anno még az álláshirdetésben is volt hogy felsőfokú végzettség kell. És az interjún is rákérdeztek mit és hol végeztem mert ha nincs papír fel se vesznek.

De volt papír = felvettek és mint diplomás a GBM-et kaptam.

Az állás irodai háttérmeló, valójában semmi diploma nem kell, még az érettségi se nagyon. De a cég elvárja.

Majd decemberben önkényesen átsoroltak a minimálbérbe, mondván nem kell végzettség.

Ilyen előzmények mellett jogos az átsorolás? Ha ő vár el diplomát, és ezt meg is mondja, akkor nem jár a GBM?

2022. jan. 7. 13:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szó elszáll, írás megmarad.
2022. jan. 7. 13:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát a GBM az szerződésben rögzített. Az írás, ha nem tévedek.

Ezek szerint semmit se számít, mert a cég simán áthágja a saját maga által írt szerződést is.

2022. jan. 7. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nálatok simán bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is.
2022. jan. 7. 13:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Ami a tény: a bér lefelé módosult úgy hogy a szerződés az fix béres és az nem módosult. Ezek a tények, és a tények makacs dolgok.

Igen, ez jogszerűtlen, etikátlan, szabálytalan stb, de hát ÉÉÉÉÉÉÉÉSSS?? megtörtént? Meg.

2022. jan. 7. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ekkora hülye vagy hogy diplomával elmész minimálbérért dolgozni akkor meg is érdemled.
2022. jan. 7. 13:41
 6/7 A kérdező kommentje:

"Ha ekkora hülye vagy hogy diplomával elmész minimálbérért dolgozni akkor meg is érdemled."

ez így van, de ez nem válasz a kérdésemre. Oka van annak hogy én itt vagyok.

de ha tudsz még helyet ahol 46 nap (igen, annyi) fizetett szabit adnak úgy hogy nem vagyok tanár, akkor szólj és megyek oda.

Mert itt anynit adnak. És nem vagyok tanár.

2022. jan. 7. 13:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Jogellenes volt a munkáltatód intézkedése, mivel a munkaszerződés lényeges feltételei (márpedig a bérezés annak számít) nem módosítható egyoldalúan. Ha azt a munkáltatód módosítani akarja akkor két eset lehetséges:

1) Aláírod közös megegyezéssel és onnantól nehéz apellálni.

2) Nem írod alá és max. un. rendes felmondással megszüntetheti a munkáltatód a munkaviszonyt (szívás ha még próbaidőn vagy).

2022. jan. 7. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!