Milyen kötelességei vannak annak aki elüt egy kutyát?
Figyelt kérdés
2022. jan. 1. 14:57
1/11 anonim 

válasza:

A körülményektők függ.
Elsősorban a gazdi a hibás. Hiszen, az eb mit keres az úton?
2/11 anonim 

válasza:

Minél hamarabb újra műszakilag közlekedőképessé tegye a járművet.
3/11 A kérdező kommentje:
Akkor ha a kocsi nem sérült akár megállás nélkül is tovább hajthat legálisan?
2022. jan. 1. 15:29
4/11 anonim 

válasza:

Az elsősegélynyújtási kötelezettség csak emberekre terjed ki. Ha a dög az úttesten marad, akkor elvileg kötelessége értesíteni az út kezelőjét a forgalmi akadályról. De lehúzni már nem köteles az útról, az a gyepmester feladata. Döglött állathoz nem nyúlunk, ha nem feltétlen muszáj.
5/11 A kérdező kommentje:
Meg ugye az is lehet hogy él S eközben megtamad
2022. jan. 1. 16:31
6/11 A kérdező kommentje:
Sőt, Olaszliszka óta az is felmerül, hogy a felelőtlen gazdája támad ránk. Ráadásul ha jól értem itt mégcsak meg sem kell állnunk...
2022. jan. 1. 16:40
7/11 anonim 

válasza:

Azért én elgondolkodnék bizonyos helyzetekben, hogy talán nem kéne hagyni szenvedni, ha még él, de menthetetlen. Persze mondani könnyű, tudom...
8/11 anonim 

válasza:

#7 akkor max hátramenet, majd újra előre. Persze szigorúan humanitárius (canitárius?) okokból.
9/11 anonim 

válasza:

Sérült, élő állathoz főleg nem nyúlunk. Karmol, harap, ha veszélyben érzi magát, márpedig egy gázolás után sérülten biztos nem érzi magát biztonságban.
10/11 A kérdező kommentje:
Jogos amit a hetes ir de ha olyan a gazdája akkor ezt már szándékosságnak értelmezheti (mondjuk az is) s plusz egy ok és lehetőség neki hogy kirangasson a kocsibol és ránk támadjon
2022. jan. 1. 19:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!