Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért legális még mindig...

Miért legális még mindig tűzijátékozni bárkinek? Te betiltanád?

Figyelt kérdés
Minden szart tiltanak manaoság, amit valóban kéne azt meg nem. Bármely hülye megvehet akármilyen tűzijátékot és előszeretettel robbantgatja is közterületen, és nem érdekli, hogy ez akár ön- és közveszélyes is lehet. Manapság már este 7-től folyamat puskaropogás megy, kb 5 éve még caak éjfélkor volt tűzijáték, most már állandóan megy ez a primitív suttyóskodás.

2022. jan. 1. 00:50
A kérdező szavazást indított:
Betiltanám a tűzijáték forgalomba hozatalát.
Csak szigorítanék, pl. engedélyköteles lenne, kijelölt fellövő helyekkel.
Nem tiltanám be.
74 szavazat
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
47%
Csak kijelölt helyeken lehetne, kutyáktól és cicáktól jó messze. Ha rajtam múlna.
2022. jan. 1. 00:54
 2/32 anonim válasza:
69%
Én ellennék nélküle. Csak felesleges pénzkidobás az egész.
2022. jan. 1. 00:57
 3/32 A kérdező kommentje:
Az állatokról már nem is beszélve egyes, tök igazad van. A lakóhelyem meg a testi épségem féltése ihlette a kérdést, de az állatkák miatt is joggal aggódhatunk.
2022. jan. 1. 00:58
 4/32 anonim ***** válasza:
69%
Betiltatnám, nem csak a kutyák és cicák miatt. Sok idős, pici, autista, stb. embernek is nagyon rossz ez. Madarak és a vadállatok is megzavarodnak tőle. Nem ér ennyit az a pár másodpercnyi fény és durranás, önzőség.
2022. jan. 1. 01:04
 5/32 anonim ***** válasza:
47%
Pont olvastam én is, hogy madarakat kinyírja, mert felkelten és energiát vesztenek, ami télen a hidegben durva nekik nagyon.
2022. jan. 1. 01:16
 6/32 anonim ***** válasza:
68%
Nekem tetszik, de össze vissz azt hiszem több kárt okoz, mint amit ténylegesen ad. Szóval én lemondanék róla.
2022. jan. 1. 01:17
 7/32 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem évente egy alkalommal ki lehet bírni. Akik pedig attól félnek, hogy a kedvenceik megszöknek, azok vigyázzanak rá, és nem lesz gond. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok az a nagy durrogtatós fajta.
2022. jan. 1. 01:21
 8/32 anonim ***** válasza:
42%

"Csak szigorítanék, pl. engedélyköteles lenne, kijelölt fellövő helyekkel."

Az "engedélykötelesség" már most is megvan, hiszen csak bizonyos kortól lehet vásárolni, hivatalos árusító helyeken, "kijelölt fellövő helyekkel" ez pedig megvalósul évközben, hiszen csak magánterületen lehet használni.

Ma délután 18 órától használható, hajnal valamennyi óráig, szerintem teljesen kibírható.

Valamiért divat lett túllihegni ezt a témát, de azért a tűzijáték ellen puffogók nagy része panelben tart állatot, vagy falun putris körülmények között (rossz kerítés stb) és csodálkoznak ha elszökik az állat.

A petárdát pedig illene nem összekeverni a tűzijátékokkal, ami már 2006óta büntetendő! (ez még manapság is problémát okoz egyeseknek azért említem)

2022. jan. 1. 01:44
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

8

Kimaradt: én ezt a lehetősséget választottam: "Csak szigorítanék, pl. engedélyköteles lenne, kijelölt fellövő helyekkel"

Szilveszterkor akinek van magánterület az ott, akinek nincs (pl városi) az csak egy kijelölt helyen használhatná.

2022. jan. 1. 01:45
 10/32 anonim válasza:
39%

"Szerintem évente egy alkalommal ki lehet bírni. "

De minek kéne kibírni azt, ami felesleges és káros a környezetre nézve? Azért, mert jó vihorászni és szórakozni pár embernek, aki leszarja a környezetét? Én tesóm is bömbölteti a zenét ezerrel, és csak annyit mondanak rá, h csak ki bírom most az egyszer. Én meg orrba vágok mindenkit, és csak kibírják azt a kis ütést, egyszer. Ugyanaz lenne.

2022. jan. 1. 01:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!