Miért legális még mindig tűzijátékozni bárkinek? Te betiltanád?

"Csak szigorítanék, pl. engedélyköteles lenne, kijelölt fellövő helyekkel."
Az "engedélykötelesség" már most is megvan, hiszen csak bizonyos kortól lehet vásárolni, hivatalos árusító helyeken, "kijelölt fellövő helyekkel" ez pedig megvalósul évközben, hiszen csak magánterületen lehet használni.
Ma délután 18 órától használható, hajnal valamennyi óráig, szerintem teljesen kibírható.
Valamiért divat lett túllihegni ezt a témát, de azért a tűzijáték ellen puffogók nagy része panelben tart állatot, vagy falun putris körülmények között (rossz kerítés stb) és csodálkoznak ha elszökik az állat.
A petárdát pedig illene nem összekeverni a tűzijátékokkal, ami már 2006óta büntetendő! (ez még manapság is problémát okoz egyeseknek azért említem)

8
Kimaradt: én ezt a lehetősséget választottam: "Csak szigorítanék, pl. engedélyköteles lenne, kijelölt fellövő helyekkel"
Szilveszterkor akinek van magánterület az ott, akinek nincs (pl városi) az csak egy kijelölt helyen használhatná.
"Szerintem évente egy alkalommal ki lehet bírni. "
De minek kéne kibírni azt, ami felesleges és káros a környezetre nézve? Azért, mert jó vihorászni és szórakozni pár embernek, aki leszarja a környezetét? Én tesóm is bömbölteti a zenét ezerrel, és csak annyit mondanak rá, h csak ki bírom most az egyszer. Én meg orrba vágok mindenkit, és csak kibírják azt a kis ütést, egyszer. Ugyanaz lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!