Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkarendem keddtől szombati...

A munkarendem keddtől szombatig szól. A január 01. napja az szombati napra esik, piros betűs ünnepnap. Ez esetben a január elsejét fizetett ünnepként kell e a munkaadómnak kifizetni?

Figyelt kérdés
2021. dec. 29. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem tudom, mi más jönne szóba.
2021. dec. 29. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mért, még hogy máshogy fizethetné ki?
2021. dec. 29. 14:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Kérdésemre a munkáltatom azt felelte, hogy lenne fizetett ünnep, hiszen szombati nap nem fizetett ünnep. Arra a válaszomra hogy nekem szombaton munkanapnak szól a munkarendem, erre azt válaszolta de nem dolgozom.
2021. dec. 29. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
És azért nem dolgozol, mert fizetett ünnep. Vagy szerinte miért nem? Mondjuk célszerű nézni az egész hónapot, ha megkapod a havi béredre, és nem vonnak le szabit emiatt a szombat miatt, akkor rendben vagy, ő meg nevezze azt annak, aminek akarja.
2021. dec. 29. 14:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#3 "Arra a válaszomra hogy nekem szombaton munkanapnak szól a munkarendem, erre azt válaszolta de nem dolgozom."

Valamit összekeversz.

A fizetett ünnep nem azt jelenti, hogy neked fizetnek mert ünnepnap van.

Azt jelenti, hogy ünnepnap van, tehát nem dolgozol, és mégis rendesen kapod a fizetésedet, nem kell másik napon, mondjuk a következő hétfőn ledolgoznod se.

Akkor kellene ezen felül fizetnie neked a munkaadódnak, ha mégis menned kellene dolgozni. Mondjuk ha olyan boltban dolgoznál, ami mégis nyitva lenne a szombati napon és neked lenne munkanapod az ünnepnap ellenére. Ilyenkor neked plusz pénz járna cserébe azért, hogy ünnepnap is dolgozol.

A jelen helyzet szerint a januári fizetésed ugyanakkora lesz így, hogy nem mész dolgozni 1-én, szombaton az ünnepnap miatt, mintha csak egy szokásos elsejei munkanap lenne amikor dolgoznod kellene.

Vedd úgy, mintha 1-én hétfő miatt nem dolgoznál, 2-án meg vasárnap miatt és indul a havi munkarended 4-én kedden!

2021. dec. 29. 15:20
 6/8 anonim ***** válasza:
A lényeg maradt csak le, órabéres vagyhavibéres vagy?
2021. dec. 29. 17:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Órabéres vagyok. Csomag szortírozói munkakörben, egy csomagküldő cégnél. 1.980 Ft / bruttó órabérrel.
2021. dec. 30. 12:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Hmm, ez így egész érdekes kérdés. Kérdés hány havi keretben vagytok, de tegyük fel, hogy egyhaviban. Január 21 napos, de te csak 20-at dolgozol, ha az általános számítás szerint járnak el, akkor ennek ellenére kapsz 21 napi bért, tehát jó vagy.

Tegyük hozzá, sokféleképp meg lehet fogalmazni egy munkaszerződést meg nem mindegy milyen hosszú a keret, tehát csak ennyiből nem nagyon lehet megmondani járna-e bármi pluszban vagy sem.

2021. dec. 30. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!