A munkarendem keddtől szombatig szól. A január 01. napja az szombati napra esik, piros betűs ünnepnap. Ez esetben a január elsejét fizetett ünnepként kell e a munkaadómnak kifizetni?
#3 "Arra a válaszomra hogy nekem szombaton munkanapnak szól a munkarendem, erre azt válaszolta de nem dolgozom."
Valamit összekeversz.
A fizetett ünnep nem azt jelenti, hogy neked fizetnek mert ünnepnap van.
Azt jelenti, hogy ünnepnap van, tehát nem dolgozol, és mégis rendesen kapod a fizetésedet, nem kell másik napon, mondjuk a következő hétfőn ledolgoznod se.
Akkor kellene ezen felül fizetnie neked a munkaadódnak, ha mégis menned kellene dolgozni. Mondjuk ha olyan boltban dolgoznál, ami mégis nyitva lenne a szombati napon és neked lenne munkanapod az ünnepnap ellenére. Ilyenkor neked plusz pénz járna cserébe azért, hogy ünnepnap is dolgozol.
A jelen helyzet szerint a januári fizetésed ugyanakkora lesz így, hogy nem mész dolgozni 1-én, szombaton az ünnepnap miatt, mintha csak egy szokásos elsejei munkanap lenne amikor dolgoznod kellene.
Vedd úgy, mintha 1-én hétfő miatt nem dolgoznál, 2-án meg vasárnap miatt és indul a havi munkarended 4-én kedden!
Hmm, ez így egész érdekes kérdés. Kérdés hány havi keretben vagytok, de tegyük fel, hogy egyhaviban. Január 21 napos, de te csak 20-at dolgozol, ha az általános számítás szerint járnak el, akkor ennek ellenére kapsz 21 napi bért, tehát jó vagy.
Tegyük hozzá, sokféleképp meg lehet fogalmazni egy munkaszerződést meg nem mindegy milyen hosszú a keret, tehát csak ennyiből nem nagyon lehet megmondani járna-e bármi pluszban vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!