Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális egy ilyen párkapcsolat?

Legális egy ilyen párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Törvényes ha egy 20 éves férfi és egy 15 éves nő (lány) között párkapcsolati viszony van?

Én úgy tudom hogy 14 év felett megengedett, de ezt csak úgy hallottam.

Jó lenne ha valaki belinkelne egy hivatalos cikket vagy ilyesmit, ami megerősíti a sejtésemet.

2021. dec. 28. 15:21
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Egyértelmű, de logikátlan, hogy egyszer még meg lehet tenni, később meg már nem.
2021. dec. 28. 20:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne...??

Ott van a táblázatban, hogy "nincs értelmezve".

2021. dec. 28. 20:16
 13/14 A kérdező kommentje:

Ezért kértem hivatalos forrásból származó válaszokat mert nem érted te se (#12-es kommentelő) hogy szar az a táblázat.

Tehát nincs értelmezve.

Az alábbi mondtat a büntető törvénykönyvből való:

Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ha ilyen bűncselekményt követ el valaki és bíróságra viszik az ügyet akkor nem érdekli a bírót hogy a wikipédián az volt beírva a táblázatba hogy "nincs értelmezve"

2021. dec. 28. 21:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Legális, a szexuális önrendelkezés joga Magyarországon 14 év. ( betöltött 14.életév) Konszenzuális nemi kapcsolatról beszélünk ekkor, viszont 14 éves kor alatt ez mindenképp büntetendő. A fiatalabb félnek 14 évesnek kell lennie, a 12-14 közöttiek beleegyezése/hozzájárulása életkorukból adódóan nem elfogadható, de a 15-20 éves kombóval nincs gond.
2021. dec. 29. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!