Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik a felszámolt...

Mi történik a felszámolt sírhelyekkel?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem, hogy ha csak a sírhelyet adják el, de a koporsókat bent hagyják a földben, akkor előbb-utóbb be fog telni a kapacitás és akkor hogyan temetkeznek oda utána? Ha kiszedik a koporsókat, akkor azok hova kerülnek utána?

2021. dec. 23. 23:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Az, hogy az saját döntés. Az, hogy később kikaparnak és szemétre dobnak más holtakkal együtt v felém temetnek valahogy olyan morbid. Pedig akkor már mindegy lesz nekem. Amúgy úgyis porrá bomlunk végül. Mivel jobb ha a kukacok esznek meg oszlunk a koporsóban. Én a temetésemet úgy képzelem el, ha 40 alatt halok meg illetve és "szép" holttestem lesz, hogy akkor ravatolozó. A szertartás után hamvasztás és valami szép helyre szórjanak, a hamvaim felé pedig ültessenek egy barackfát. Imádom a virágját, az ízét, a barackbort stb. de legjobban a virágját. Sajnálom, hogy annyira rövid ideig virágzik csak és 1x egy évben.
2021. dec. 24. 01:55
 12/24 A kérdező kommentje:
Amúgy hamvasztás esetén is van olyan, hogy "exhumálás"? Tehát ha nem váltják meg a hamvak emlékhelyét, akkor fogják az urnát és bedobják valami gyűjtőbe ugyanúgy?
2021. dec. 24. 02:04
 13/24 A kérdező kommentje:
És ez a tömegsír látogatható egyébként vagy egy teljesen elzárt területen fekszik a temetőben?
2021. dec. 24. 02:05
 14/24 anonim ***** válasza:
95%
Passz. De urnában sem gondolkodom. Hamvasztás és szétszórás, föleddel keverés, barackfa.
2021. dec. 24. 02:07
 15/24 anonim ***** válasza:
42%
Egyszer olvastam róla, hogy ilyen esetekben a múzeumok dolga a maradványok őrzése, bizonyos mennyiség (bocs, nem találok rá jobb kifejezést) összegyűjtése után közös sírban újratemetik őket. Nálunk pl van is ilyen sír, ami egy temető megszüntetése után készült.
2021. dec. 24. 05:47
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
Egy ismerősömet nem rég hamvasztották, azt mondták hogy nem adják ki az urnát a családnak. Állítólag tilos haza vinni. Valami helyet kell annak is bérelni. Tehát az elszórás téma nem lehetséges.
2021. dec. 24. 06:24
 17/24 anonim ***** válasza:
85%

#16 múlt hét pénteken hozta haza a temetkezési vállalat egy néni fiainak a hamvait, aki november végén halt meg. Nem akarta eltemettetni, mert mivel beteg volt a fia, egész életében együtt voltak.

A másik fia felesége intézett mindent, ő választott urnát stb.

Most ott vannak a hamvak a szobájában, ahol élt.

Akkor lesz eltemetve, ha a néni is meghal, együtt szeretné ha a hamvaikat betennék a családi sírba, a férje mellé.

Én is hamvasztást szeretnêk, ne legyen a család felé elvárás, hogy kinek és hogyan kell gondozni a sírt. Nálunk faluhelyen figyelnek ám erre is.

Halottak napján olyanok járnak felénk a kötelező temetőtúra során, akik tudom, hogy marha messziről jönnek. Nem akarok senkit helyhez kötni.

Másrészt nálunk évek óta családi balhé van, hogy előtte kinek kell rendbe tenni a sírt. Anyám az őrjöngésig tudja hergelni magát a régi sérelmek miatt, amiknek mindíg ő volt az áldozata.

Jövőre talán már nem cirkuszol mert (ebben a tekintetben) most temettük az utolsó halálos ellenségét. Nem is mondtuk meg neki. Minek?

2021. dec. 24. 07:37
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
*fiának, csak átírta
2021. dec. 24. 07:38
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
#17 Akkor lehet csak az ismerősömnél próbálkoztak be, hogy fizessen. Végülis hihető volt a dolog, nem firtatta. Nekem még nem kellett temetnem senkit, így személyes tapasztalatom nincs
2021. dec. 24. 07:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
A hamvakat haza lehet vinni, de hivatalosan nem lehet csak úgy szétszórni. Aki ilyet akar, az olvasson utána először, mert ez nem csak így működik.
2021. dec. 24. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!