Családi sírhelyek jogai vagy vétó jogai?
A jogi részt leírták az elözöek, viszont én nem tudom elképzelni, hogy egy halottal - vagy egyes családtagokka - akarja kiszúrni, és nem engedni, hogy a nagynénéd mellé kerüljön a férje holtteste!
Egy haláleset nem arra való, hogy a személyes ellenszenvedet ott éld ki és mások gyászát privát bosszúra használd fel!
Annyit tennék hozzá, hogy
1. nem tudjuk, hogy az apa nővére halott-e, ez nem derült ki a kérdésből
2. lehet, hogy nem ellenszenv van a háttérben, nekem az ugrott be, hogy megvan a sírhelyek kapacitása, és lehet, hogy ha ezt a rokont ide temetik, akkor egy közelebbi családtag már nem kerülhet majd ide. Pl. nálunk anyai és apai ágon is csak egy-egy "szabad hely" van a sírokban, és megvan, kik fognak oda kerülni, hiába "jelentkezne" más, akár ugyanolyan közeli rokon.
Apám nővére nem halott életben van és ez nem az én személyes privát bosszúm vagy hadjáratom mindössze azért kérdeztem ezt a kérdést mert nem dijjazom azt az ötletet hogy egy olyan ember kerüljön nagy szüleim mellé aki folyamatosan ocsárolta őket...
De mivel ez egy családi sírhely ezért gondoltam van a család többi tagjának is vétó joga ez ellen
De köszönöm szépen a válaszokat sokat segítetettek nekem
Én úgy tudom, hogy nem a temetkezési vállalkozó, hanem az önkormányzat rendelkezik a sírhelyek "megváltásáról" ami általában egy 25 éves időtartamra történik. Azt a bizonyos "családi sírhelyet" is megváltotta valaki. Alapvetően az ő joga erről rendelkezni.
családi sírhely esetében szerintem csak akkor lehetne a síhelyre temetkezni, ha abba minden érintett egyetért. Hisz a sírt közösen gondozzák és a körös felmenők nyugszanak ott. (egyébként maga a sírhely nem egy nagy összeg, az "egymásra temetkezés" szokása legtöbb esetben abból ered, hogy így a síremléken lehet "spórolni".
Öszintén szólva ilyen kicsinyes ember vagy?
A szüleidnek teljesen mindegy, ki van ugyanarra a sírhelyre temetve, mert enm élnek, és nem tudnak semmiröl. Másrészt a meghalt sógornak szintén mindegy, rajta nem tudsz már bosszút állni.
Viszont a nagynénédnek számít, hogy a férje oda legyen temetve, ahol a szülei is vannak, ö az, aki elvesztette az élete párját, és elsösorban az ö érzéseit kellene tiszteletben tartani!
Számomra igen negatív az az ember, aki más gyászára nincs tekintettel és súlyosbítja a helyzetét ilyen mondvacsinált indokkal.
Na akkor a 8-as válasz adó illetőnek ki fejezetten és minden más okoskodónak aki szerint helytelen dolgot teszek egy egyszerű dolgot most le írok pedig nem akartam bele menni a családi dolgokba mert le is írtam hogy nem kívánom a teljes sztorit le írni de látom még mindig sok a gyökér de akkor ki emelem a lényeget most
A JOGI HÁTTÉR ÉRDEKELT EZZEL KAPCSOLATBAN HOGY MIK AZOK A JOGOK AMI ILYENKOR ÉRVÉNYBEN VAN...
NEM AZ ÉRDEKEL MILYEN EMBER VAGYOK EZÉRT VAGY MILYEN NEM...
AZÉRT ÉRDEKEL EZ A DOLOG ENNYIRE MERT 2 DOLOG VAN A HÁTTÉRBEN
1 DOLOG KI SAJÁTÍTÁS
2 DOLOG NEM FOGOM AZT HAGYNI HOGY EGY OLYAN EMBER KERÜLJÖN A CSALÁDI SÍRHELYRE AKI OCSÁROLTA NAGYSZÜLEIMET
és amúgy is a választ még kaptam és még köszöntem azoknak a kommentelőknek akik a kérdéssel foglalkoznak és nam az én emberi mivoltommal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!