Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit alaptalanul meggyan...

Ha valakit alaptalanul meggyanúsítanak azzal, hogy csaló, akkor mit lehet tenni ?

Figyelt kérdés
2021. dec. 23. 13:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kifejtenéd, higy kit hogyan mivel és miért gyanusítanak?
2021. dec. 23. 13:29
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Hol? Milyen körülmények közt? Milyen csalás?
2021. dec. 23. 13:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szemtől szembe, vagy pedig nagyobb nyilvánosság előtt...???

Ez utóbbi esetben megállhat a rágalmazás vádja, de persze nem ennyire egyszerű a dolog...

Miben áll a meggyanúsítás? Azt mondta neked, hogy csaló vagy?

2021. dec. 23. 13:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, hogy hol és miképp merül fel?

Pletyka szintjén: egyszer közölni, hogy baromság (ne állj le magyarázkodni, mert akkor csak még jobban pörögnek rajta) és a továbbiakban ignorálod a témát.

Ha komoly/hivatalos vád: bizonyítékot kérni arra, hogy az elmélet valós, illetve bizonyítani, hogy alaptalan.

2021. dec. 23. 13:33
 5/14 anonim válasza:
100%

Van tanú, aki tudja, hogy igazságtalanság ért? Mert akkor vedd esetleg magad mellé és ő is tud segíteni igazolni ártatlanságodat. Magyarázkodni nem éri meg, mert a kimondott szavakon azonnal elkezdenek lovagolni és csak rosszabb lesz a helyzet.

Hogyha pedig esetleg nincs tanú (igaz, nem ismerem a körülményeket), akkor ahogyan a bölcs Szókratész mondaná: Jobb az igazságtalanság elszenvedőjének lenni, mint elkövetőjének. Isten látja és tudja az igazságot ;)

2021. dec. 23. 13:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit nevezünk gyanúsításnak… a szomszéd pista mondta részegen, vagy hatóság gyanúsított meg… nem mindegy.
2021. dec. 23. 14:44
 7/14 anonim ***** válasza:
Csaltál a dolgozatnál vagy bűncselekmény
2021. dec. 23. 14:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Kicsit bizarr az ügy ! A húgom, akivel nem tartottam a kapacsolatot 20 éve , és gondoltam megkeresem, Ő mondta teljesen alaptalanul , hogy csaló vagyok és értesít mindenkit, hogy ne álljanak szóba velem. Ide tartozik a nevelőapám is ! Ő is azt kérdezte, hogy csaló vagyok és bizonyítsam be , hogy én vagyok én !
2021. dec. 23. 15:08
 9/14 anonim ***** válasza:
Ott a személyid, problem dolved
2021. dec. 23. 15:14
 10/14 anonim válasza:
Személyes adatokkal tudsz akkor szolgálni nekik.
2021. dec. 23. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!