Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adott egy magánvádas eljárás...

Adott egy magánvádas eljárás és vagyok a magánvádló. ugy hoztak II. fokú tanácsülésen döntész, hogy az én 2 fokra irányuló beadványom nem vették figyelembe, mert emailen kellett küldeni és nem érkeztették mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
raadasul még nekem kellene emiatt az illetéket is fizetni, mert állítólag én nem küldtem beadványt. felhívtam egyből a bíróságot és kérték h küldjem el az emailt idővel h mikor küldtem stb, ezeket megtettem illetve írtam panaszt a bíróság elnökének is, hiszen én mindennek eleget tettem ilyenkor mi van? (nem fizetem be az újabb illetéket!!!)

2021. dec. 20. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
nemtom
2021. dec. 21. 00:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy per alatt amiben érintettek vagyunk, szinte kiművelődik az ember. Most megtanultad, hogy a késedelemnek vannak következményei:)
2021. dec. 21. 07:40
 3/8 A kérdező kommentje:
De ki késett te szerencsétlen? Én beadtam időben az h ok 3 hónap alatt elgórták az miért az én bajom?
2021. dec. 21. 10:20
 4/8 anonim ***** válasza:

E-mailben nem fogad beadványokat a bíróság!

"5.

Benyújthatom-e a beadványt faxon vagy e-mailen?

Faxon igen, de az érkezett beadvány hiányosnak minősül, hiszen nincs eredetiben aláírva. Ezért a bíróság vissza fogja adni hiánypótlásra.

FIGYELEM! Ha faxot kell küldenie, arra fokozottan ügyeljen, hogy az adott esetben több bírósági faxszám közül a megfelelőt válassza.

E-mailen nem, ugyanis a bíróság alkalmazottjainak küldött email nem minősül előterjesztett beadványnak, ugyanis az e-mail nem minősül elektronikus kapcsolattartásnak. Az e-mailt úgy kell tekinteni, mintha elő se terjesztették volna."

forrás:

[link]

Elektronikus úton történő benyújtás az, ha ÁNYK-s elektronikus űrlapot töltesz ki és nyújtasz be!

[link]

2021. dec. 21. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző hozzászólásom kiegészíteném azzal, hogy bár a polgári peres GYIK-ból másoltam azt, hogy e-mailben beadványt nem fogadnak, de ez más bírósági eljárásokra is igaz, így büntetőügyekre is.

Az Ákr. (2016. évi CL. törvény az általános közigazgatási rendtartásról) határozza meg azt, hogy mi az írásbelinek minősülő elektronikus út, az email az email csak "írásbelinek nem minősülő elektronikus út".

2021. dec. 21. 14:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor eddig miért emailen kértek? :D

Személyesen nem is lehetett beadni. A vírus miatt…

2021. dec. 21. 15:44
 7/8 A kérdező kommentje:
A két év alatt minden beadványt e-mailben kellett beadni meg a tárgyaláson sem lehetett semmit átadni mindent elektronikusan e-mailben kellett csatolni.
2021. dec. 21. 15:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha így döntött is egy adott kerületi/járási bíróság, az nem volt szabályos.

Íme itt az elektronikus benyújtásról a tájékoztató:

[link]

Ügyészségek viszont a koronavírusra intézkedésként e-mailben is fogadnak indítványokat, beadványokat hivatalosan, ezt követhették (szabálytalanul).

[link]

2021. dec. 21. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!