Adott egy magánvádas eljárás és vagyok a magánvádló. ugy hoztak II. fokú tanácsülésen döntész, hogy az én 2 fokra irányuló beadványom nem vették figyelembe, mert emailen kellett küldeni és nem érkeztették mit lehet tenni?
E-mailben nem fogad beadványokat a bíróság!
"5.
Benyújthatom-e a beadványt faxon vagy e-mailen?
Faxon igen, de az érkezett beadvány hiányosnak minősül, hiszen nincs eredetiben aláírva. Ezért a bíróság vissza fogja adni hiánypótlásra.
FIGYELEM! Ha faxot kell küldenie, arra fokozottan ügyeljen, hogy az adott esetben több bírósági faxszám közül a megfelelőt válassza.
E-mailen nem, ugyanis a bíróság alkalmazottjainak küldött email nem minősül előterjesztett beadványnak, ugyanis az e-mail nem minősül elektronikus kapcsolattartásnak. Az e-mailt úgy kell tekinteni, mintha elő se terjesztették volna."
forrás:
Elektronikus úton történő benyújtás az, ha ÁNYK-s elektronikus űrlapot töltesz ki és nyújtasz be!
Előző hozzászólásom kiegészíteném azzal, hogy bár a polgári peres GYIK-ból másoltam azt, hogy e-mailben beadványt nem fogadnak, de ez más bírósági eljárásokra is igaz, így büntetőügyekre is.
Az Ákr. (2016. évi CL. törvény az általános közigazgatási rendtartásról) határozza meg azt, hogy mi az írásbelinek minősülő elektronikus út, az email az email csak "írásbelinek nem minősülő elektronikus út".
Akkor eddig miért emailen kértek? :D
Személyesen nem is lehetett beadni. A vírus miatt…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!