Elveszett az autóm törzskönyve, de el szeretném adni. Ilyenkor muszáj pótolnom a törzskönyvet?
Figyelt kérdés
Ebben a témában akkora katyvasz van, hogy úgy érzem sosem tudom meg a választ.. Az egyik oldal azt mondja hogy mindenképp újat kell igényelnem, a másik pedig azt hogy nem, és elég ha az adásvételi szerződésben említve van hogy elveszett, vagy egy külön nyilatkozatot adok róla.
Egyébként nekem ebből is valami ilyesmi jön le:
"Nem kell pótolni a törzskönyvet, ha annak elvesztése, megsemmisülése, megrongálódása az átírását megelőzően történt, és a jármű tulajdonjogának jogszerű megszerzését az ügyfél az eljárásban hitelt érdemlően igazolja."
2021. dec. 20. 11:37
1/5 anonim 

válasza:

Nem tudom, de én biztos nem vennék olyan autót, aminek nincs törzskönyve.
2/5 anonim 

válasza:

Lefordítom, hogy mit jelent ez a jog szerint: Egy lopott autót próbálsz eladni.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem válaszoltatok a kérdésre!
2021. dec. 21. 01:36
4/5 anonim 

válasza:

Igen
Nem tudja a nevére íratni nélküle
5/5 A kérdező kommentje:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1150..
Na látjátok, erről beszéltem. Ezt is én írtam ki, és itt már totál ellentétes válasz jött.
2021. dec. 29. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!