Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen önvédelmi fegyvert vegyek?

Milyen önvédelmi fegyvert vegyek?

Figyelt kérdés

Mivel úgy vagyok vele,az egész témával hogy mivel még környéken lenne ilyen klub hogy megtanítanának kicsit verekedni,csak az a baj hogy testi fogyi vagyok(Vagyis nem mozgássérült,csak kezem,plusz lábam miatt).

És mivel úgy se vagyok egy nagy karate kölyök,se egy Mike Tyson,úgy gondoltam hogy legegyszerűbb az hogy valami jó fegyót vegyek..

Ti tudtok valami fegyvert,ami gyakorlással/egyszerűen lehetne használni?

Normális válaszokat várok,mert lepontozom,és jelentem :)

2021. dec. 18. 11:32
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

7

Senki se toporzékol stb csak nagyon unom hogy valaki osztja az észt stb,meg másról beszél amiről kélne,meg mondja az magáét..

Szerintem ne lepődj meg ha valaki tényleg arról akar beszélni,és jelenti mert pl tehén volt az téma,és hörcsögről beszéljél..

Amúgy szerintem maradjunk amiről beszéltem,mert nem szeretném vitázni..

Éles lőfegyvert nem nagyon szeretnék venni,ha úgy nézzük,egy rendes lőfegyver (pl egy glock) 200-300-400 forintért venni.

2021. dec. 18. 12:49
 12/27 A kérdező kommentje:
9 mondjuk jó ötlet,paprika spray-el megspékelve :D
2021. dec. 18. 12:50
 13/27 anonim ***** válasza:

9.-re.

Igen, és egyen út a sittre.

2021. dec. 18. 13:01
 14/27 anonim ***** válasza:
52%

Persze ha nincs nálad kés, rögtönözhetsz is, ami a kezed ügyébe akad a környéken. Tavasszal még a kijárási tilalom idején, munkából mentem haza este fel 11-kor c.gyerek az utca túloldaláról megindul felém, "tüzet kérni". Tettem néhány lépést visszább, mert épp egy lebontottak egy régi épületet nem sokkal, felvettem a telekről 2 féltéglát, mindkét kezembe 1-1-et, és folytattam az utam hazafelé. Na a fickónak hamar leesett hogy mi a szitu, hamar eltűnt az egyik kis utcában. :)

Ha más nincs nálad, kulcs az biztos mindig van, azzal is beleszúrhatsz a támadó szemébe vagy végigszánthatsz az arcán.

(9-es)

2021. dec. 18. 13:34
 15/27 anonim ***** válasza:
22%
Nem bántásból írom, de akármilyen fegyvered lesz, nem fogod tudni hasznát venni. Először el kell menned ahol az alapokat megtanítják, nehogy összecsináld magad támadás során, és lábon lővöd magad. Paintball, hobbi sport lővészet. Ha komolyabban gondolod, akkor személyi és vagyonőr tanfolyam. Idegbetegnek nem adnak engedélyt fegyverre. Pszichológiai vizsgálaton kell megfelelni.
2021. dec. 18. 14:00
 16/27 A kérdező kommentje:

14

Mondjuk jó ötlet,mondjuk egy zoknikban tett kő :DDD

15

Hát már nem azért,nem pont éleslőfegyverre gondoltam,mert mivel Magyarország nem Amerika hogy bemész az boltban,és kijösz egy revorverrel..

2021. dec. 18. 15:52
 17/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem fogsz nekem igazat adni, sőt sokan mások sem, de az önvédelemi fegyverek 90% teljesen haszontalan. Az egyetlen valamire való eszköz az a gázspré.

De annak úgy van értelme, ha veszel és rengeteget gyakorlod, hogy pontosan hogy kell elővenni, hogy kell rá fogni és fújni valakire.

Mert ha csak megveszed és elteszed a zsebedbe, nagy eséllyel mikor használni kell az első dolgod lesz rossz irányba fogni és saját magad, vagy épp senkit szembe fújni.

Minden más szerintem felesleges.

Kés? Oké elteszel egy pár centis kést. Oda lép hozzád egy roma és azt mondja, hogy add ide a telefonod, vagy megver.

Na te ekkor előkapod a kést, hogy haver ezt benézted.

1. Szinte biztos, hogy te nem fogod merni használni azt a kést, tudom tudom itt mindenki egy gyilkoló gép, de valljuk be azért valakibe belemártani egy kést, nem fog könnyen menni.

2. Tegyük fel tényleg tökös gyerek vagy és mered használni. Semmi gyakorlatod, ötleted nincs, hogy kell késsel szúrni.

Biztos lehetsz abba, hogy a másik félnél szintén van kés, és bizony ő valószínűleg meri is használni.

Előrántotok két kést, és lesz ami lesz, nyilván több felé kimenetel. Nem tudom hova valósi vagy, de mondjuk egy Budapesti térfigyelő kamerán mi fog látszodni? Emberünk oda lép hozzád, semmi nincs nála, te előveszel egy kést, amit követeően ő is elővesz egy kést.

A kamera felvétel alapján, melyikőtöket fogja megilletni a jogos védelem? Aki fegyvertelenre húzott kést, vagy aki már a kés ellen húzott kést?

Innentől kezdve cseszheted az életed, ráadásul emberünknek lesz 50 rokonja, aki tanúsítani fogja, miszerint ő csak azt kérdezte tőled mikor jön a busz, te meg azt mondtad, "rohadt cig@ny utálom a fajtád, most megöllek" szegény Lakatos Dzsézönsztetem meg csak védte a saját életet.

Ugyan ez igaz szerintem az gáz riasztóra is. Előrántod, ráfogod valakire nagyon menő leszel. Csak ha épp az az ember nem szalad el, nem csinál a gatyájába, onnantól kezdve megnézheted magad, mert úgyis bele fog állni az arcodba, ergo hatásosan nem fogod tudni használni.

Lehet mindent rosszul gondolok és semmibe nincs igazam, viszont én így gondolom.

Szégyen a futás, de hasznos. Valamint ha nem megy, ciki, fájó dolog, de inkább vegyek el a telefonod, mint az életed.

2021. dec. 18. 16:21
 18/27 A kérdező kommentje:

17

Jó,igazad van.

De "mindig alkalom szüli az bűnözüt"..

Jó,tegyük fel hogy oda jön Sárközi bredpit,és elkezd fenyegetni hogy ha nem adom ide az pénztárcámat ilyen meg olyan fog csinálni..

És csak egyszerű példa hogy oda adom az pénztárcámat,mert ha már 20-an vannak ellenem meg olyan szitu stb stb..

De mivan ha olyan balek vagyok,és szerencsém is úgy alakul hogy pl random hülyegyerek elkezd bicskával fenygetni,és mondjuk 3 másodperc alatt elő veszem az gázpisztolyomat,és ledurrantom azt a hülyegyereket,akkor tessék,van 50 kamera bizonyíték..

Kés tényleg nem jó önvédelmi fegyver,mert mivel nem vagyok Arnold Schwarzenegger,vagy Dwayne Johnson hogy lebunyózzam,akkor tényleg az dezodor-paprika spray-esetleg olyan kábító fegyver amivel ki ko-zom akkor tényleg nem jó önvédelmi fegyver az kés..

2021. dec. 19. 14:03
 19/27 anonim ***** válasza:

Értem amit mondasz. Viszont nézd meg ezt a videót.

[link]

Nézd végig, egy bizonyos távolságon belül mennyi esélyed van "fegyverrel" a kés ellen. Aki okoskodik neked bicskával, másfél méteren belül fog állni, ezen belül, hogy te felfegyvert ránts, és használd.. Arról nem is beszélve, hogy egy gáz pisztoly nyilván végtelenül kellemetlen ha kapsz vele belőle, de azért egyáltalán nincs egy végtelen megállító, egy szúró, vágó mozdulatban lévő ember játszva elfog találni, miközben te még elsütöd a fegyvert.

Nyilván, ha ezt kombinálod rengeteg gyakorlással, és hozzá tanulsz védekező, kitérő mozdulatokat amik éles szituációban már reflexből jönni fog, akkor hatásos tud lenni, de én még mindig azt mondom nem igazán hasznos.

2021. dec. 19. 14:13
 20/27 A kérdező kommentje:

19

Jó,alapol kb igazad van.

De ez alkalom meg stb..

Olyan lenne mint ha alapból mozdulatból (vagyis hogy kiveszi az kabátjából/dzsekijéból az pillangóT),és én is ennyi erővel fognám,és elővenném az dezodort,és fújnám pofájába.

2021. dec. 19. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!