Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen betegségekkel nem...

Milyen betegségekkel nem lehet az egészségügyben dolgozni?

Figyelt kérdés

Továbbtanulás előtt állok és bizonytalan vagyok abban, hogy egyáltalán betölthetném-e az engem érdeklő munkaköröket.

Van valamilyen törvény ezzel kapcsolatban vagy egyéni elbírálás alapján döntenek? Ha van, akkor be tudná valaki linkelni nekem?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

2021. dec. 12. 13:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Ebola.
2021. dec. 12. 13:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen ez egyértelmű, de én nem az olyan fertőző betegségekre gondoltam, amik csak rövidebb ideig állnak fenn.
2021. dec. 12. 13:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy rövidebb ideig fennálló betegséggel miért ne tanulhatnál tovább ez egészségügy területén. Mire oda kerülsz réges-régen elmúlik.
2021. dec. 12. 13:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Egy olyan betegségről van szó, ami az egész életemben fenn fog állni, így sajnos nem számíthatok arra, hogy elmúlik addigra.

Nem fertőző, de időnként akadályoz a mindennapokban, így nem tudom, hogy megengednék-e nekem azt, hogy az egészségügyben dolgozzak.

2021. dec. 12. 13:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Van munkaalkalmassági vizsgálat, ami ugyan önbevalláson alapul, de ha eltitkolod, akkor valamikor úgyis kiderül. Nyilvánvaló feltétel, hogy sebészorvos, asszisztens, műtőssegéd ne ájuljon el a vér látványára. Ha mégis elájul, akkor a későbbiekben nem fogják odaengedni.
2021. dec. 12. 13:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem vagyok rosszul a vértől és alapvetően olyan területen akarok elhelyezkedni, aminek nincs köze a műtéshez.

Szerintem alapvetően egy betegséget nehéz eltitkolni és ha mégis sikerül, akkor is kiderül előbb-utóbb. Főleg egy olyannál, aminek nyilvánvaló, jól látható tünetei vannak. (Mint az én esetemben is)

2021. dec. 12. 15:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen betegséged van és mi szeretnél lenni?
2021. dec. 12. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Pikkelysömörrel lehetsz, övsömörrel nem.
2021. dec. 12. 19:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Anonim az oldal, nyugodtan kiírhatnád, s akkor érdemben is lehetne válaszolni.
2021. dec. 13. 10:13
 10/11 A kérdező kommentje:

Egy idegrendszeri betegségről van szó, ami időnként a mozgást befolyásolja.

Tudom, hogy ez miatt sebész például biztosan nem lehetek.

Inkább a "háttérszakmák" érdekelnek, ahol nem kell közvetlenül a beteggel érintkezni. (Vagyis maximum csak beszélgetni vele, de nem érek semmilyen módon sem hozzá)

2021. dec. 13. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!