Tavaly november közepén kiszabott szabálysértési bírság elévülhetett már?
Kijárási tilalom megsértése miatt megbüntettek 150 ezerre, a feleségemet hoztam haza Budapestről, mert lekéste az utolsó buszt, bennfogták túlórára. Rendőrök kekeckedtek, nagy volt a pofájuk, utána én sem fogtam vissza magamat. (A SAJÁT házastársam miért nem hozhatom haza? Taxi nem játszik, 70 km-re az drága és padlón voltunk anyagilag). Ott nem ismertem el, de mondta az egyik rendőr, hogy készüljek rá, hogy feljelentenek és ez bizony 150 ezer lesz.
NEM a bejelentett lakcímünkön vagyunk, a főbérlő nem járult hozzá a bejelentkezéshez. Anyámék nem kaptak semmi levelet, rendőrség sem keresett ott. Ilyenkor mi van?
ugye ez szerint: [link]
"16. A szabálysértési elzárás és a pénzbírság végrehajthatóságának elévülése
24. § (1) Nem lehet végrehajtani a szabálysértési elzárás büntetést és a meg nem fizetett pénzbírság helyébe lépő szabálysértési elzárást, ha a határozat jogerőre emelkedésétől számítva egy év eltelt.
(2) Az elévülési időbe nem számít be a szabálysértési elzárás elhalasztására, illetve a pénzbírság esetében a halasztásra és a részletfizetésre engedélyezett idő.
(3) Az elévülést félbeszakítja a szabálysértési elzárás, a meg nem fizetett pénzbírság végrehajtása iránt tett intézkedés. A félbeszakítás napjával az elévülés határideje újrakezdődik. A határozat jogerőre emelkedésétől számított két év elteltével nincs helye végrehajtásnak.
(4) A helyszíni bírság végrehajtás elévülési idejének számítására az e §-ban meghatározott rendelkezések az irányadók."
Nem kaptunk sem mi, sem szüleim semmiféle levelet ez idő alatt. Akkor most elévült? És fura, hogy az állítólagos 150 ezres büntetésről sem jött semmi levél.
Oh no :) nem évült az el :) majd azt veszed szépen észre hogy a következő igazoltatáskor közlik hogy van egy körözésed, és most szépen mész be az elzárásra.
Ha már ilyen nagy a pfád :)
“NE M a bejelentett lakcímünkön vagyunk, a főbérlő nem járult hozzá a bejelentkezéshez.
NEM KELL az engedélye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!