Mit gondoltok Elon Musk politikai javaslatáról?
Miszerint 70 év felett nem foglalkozhatnának politikával az emberek.
Én teljesen egyetértek vele, mert 70 éves emberek jellemzően már nincsenek tisztában a modern trendekkel, így tulajdonképpen a saját begyökösödött világképük alapján próbálják irányítani a világot. Szerintem 70 éves koráig keres annyit egy politikus, hogy utána még élete végéig eléljen, plusz még az unokákra is jut belőle. Ha nyugdíjazzák 70 évesen és kivonul a politikából, akkor azzal saját magának (végre tud nyugalmas, pihent életet élni) és másnak (teret ad a fiataloknak) is csak jót tesz.

@10 "Elon Musk meg tartsa be az ígéreteit"
Haha, lehetetlent kérsz. :D Nincs olyan ígérete, amit bármikor betartott volna.

Keveritek a szezont a fazonnal.
Senki nem akar szavazati jogot megvonni semmilyen társadalmi rétegtől.
Nem azt mondta, hogy az öregeknek ne legyen szavazati joguk, hanem azt, hogy ne legyenek vezető politikusok.
Ott kezdődik az egész téma, hogy Elon Musk ezt az USA-ra mondta.
Az USA törvényei szerint az elnöknek legalább 35 évesnek kell lennie - gondolom ezzel azt feltételezve, hogy már legyen elég tapasztalata, megfontoltsága, stb..
Felső korhatárt viszont nem köt meg az amerikai törvén az elnök személyével kapcsolatban.
Erre jött egy 70 éves Trump, aki kiléptette a világ legszennyezőbb országát a klímamegállapodásról, atombombát akart dobni egy hurrikánra, meg úgy általában csak arcoskodni tudott, vezetni nem.
Majd jött egy 70+ éves Joe Byden, aki átalussza az egész mandátumát ahogy van.
Régimódiak? Lehet. De ez a kisebbik gond. Viszont olyan döntéseket hoznak meg, ami nagy hatással lehet a jövőre 10-20-30 év múlva, ők meg már 5 mév múlva a föld alatt lesznek.
Én egyetértek ezzel amúgy. Elvesztegetett helybentötyögős évek ezek az USA számára egy olyan időszakban, ahol van lehetőség gyors fejlődésre, de szükség is van a gyors megújulásra.
Igen, Magyarországon is bevezetném, (azzal egyetemben, hogy 2 ciklusnál többet ne lehessen miniszterelnök valaki, de ez most mellékes..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!