Börtönbe kerülnek ez után?
Figyelt kérdés
Buszmegállóban voltam, havertól jöttem haza, jött felém egy ittas roma társaság, kb 5-6 an lehettek. Hangoskodtak meg játszották a fejüket, nem kellett sok idő és oda jött hozzám az egyik cigarettárét, lekezelően beszélt mert öcskösnek nevezett. Nem dohányzok szóval nem tudtam neki adni. Akkor annyi történt hogy rámlökött és azt mondta ne hazudjak én m*cskos paraszt. Utána jött felém a többi és azt hangoztatva hogy van e valami gondom. Ez az előzmény, utána az történt hogy nekem jöttek, próbáltam magam megvédeni, küzdősportoltam elég sokat de nem volt elég kb 6 ember ellen, összevertek, majd elvitt a mentő. Enyhe zúzódások, sérülések, agyrázkódás. Jó lenne ha kapnának valamit, de az egyik ismerős szerint kb 10 garázdaság után kerülnek csak börtönbe az ilyenek2021. dec. 4. 12:08
1/16 anonim 

válasza:

Igaz egy feljelentés miatt nem kerülnek börtönbe, viszont érdemes megpróbálni mert az ilyeneknek általában nem üres a múltuk, lehet éppen ennyi kell csak több év börtönhöz.
2/16 anonim 

válasza:

Az attól függ:
- milyen fokúak a sérüléseid (könnyű v. súlyos testi sértés);
- büntettet előéletűek-e
- egyéb enyhítő/súlyosbító körülmények
stb.
3/16 anonim 

válasza:

Csoportosan elkövetett testisértés súlyos bűncselekménynek minősíti a jog.
Elvileg az első esetnél börtön járna.
4/16 anonim 

válasza:

Nincs olyan, hogy tévedésből csoportos garázdaság mellett életeket veszélyeztetek. Ez nem ejnye-bejnye. Normális ember nem csinál ilyet. Meg kell őket fenyíteni!
5/16 árokpart 

válasza:

Nem is kevés évekre kerülnek majd rács mögé.
6/16 anonim 

válasza:

Tanúlság, a nem dohályzás káros az ön egészségére.
Ez egy bizarr cigireklám is lehetne.
Mindenesetre ez a fajta testisértés a btk szerint önmagában is börtömbűntetést érdemel.
A legjobb, ha feljelentést teszel, hisz a börtön intézménye arra van, hogy az ilyen emberektől biztonságban legyen a társadalom.
Neked meg jobbulást. Lelkileg és fizikailag is, biztos traumatikus élmény lehetett.
7/16 anonim 

válasza:

Aztán lehet megvádolják őket még rablással vagy önbíráskodással, ne hagyd annyiban. Ha nem is kerülnek börtönbe majd a következő vasazás alkalmával.
8/16 anonim 

válasza:

4) ne röhögtess,ez max egy év felfüggesztett nálunk.
9/16 anonim 

válasza:

Megvan rá az esély sajnos, hogy megússzák egy felfüggesztettel. Én elküldeném őket másfél évre valami munkatáborba, kőkemény fizikai munkára éjjel-nappal, hóban, fagyban, 40 fokban, abból majd tanulnának.
10/16 anonim 

válasza:

Volt tanú, aki téged igazol? Mert ők simán letagadják, és megerősítik egymás kamuzását, plusz az egész pereputtyuk tanúskodik majd mellettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!