Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hova lehet fordulni, ha egy...

Hova lehet fordulni, ha egy üzlet nem fogadja el a bankkártyát, annak ellenére, hogy kötelező?

Figyelt kérdés
Ennek enyhébb változata, ha bizonyos összeghatár felett használható csak. Sajnos még mindkettővel szoktam találkozni.
2021. dec. 2. 14:36
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
fogyasztóvédelemhez
2021. dec. 2. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:
17%
Kérdezd a nemzet hű seggnyalóját és csótányát, Nagy Ferót. Szerintem jól kijöttök majd, eléggé egyforma a viselkedésetek.
2021. dec. 2. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Miért akarnál bárkihez fordulni ilyen apróság miatt?
2021. dec. 2. 14:53
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Egy olyan üzlethez, amelyik elfogadja, - ennek meg nyújtott középső ujj a seggébe!
2021. dec. 2. 15:14
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem kötelező a bankkártyás fizetést biztosítani, csak az elektronikusat
2021. dec. 2. 19:39
 6/10 A kérdező kommentje:
5: legutóbb semmit nem ajánlottak fel, csak készpénz.
2021. dec. 2. 21:05
 7/10 A kérdező kommentje:
És ez dühítő ha nem úgy készültem előre pénzzel, vagy például nem vittem készpénzt, mert azt hittem, a kártya is jó lesz.
2021. dec. 2. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A saját helytelen jogértelmezéseden dühöngsz sajnos. A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosítása alapján 2021. január 1-től valamennyi online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani vásárlóinak. Ennek azonban nem csak úgy tudnak eleget tenni, ahogy te gondolod. Nem kizárólag a bankkártya az egyetlen elektronikus fizetési lehetőség. Az elektronikus fizetés azonnali átutalással is megoldható. Másrészt én amiatt nem bosszankodok, mert én magam sem vagyok tökéletes. Miért pont a kereskedő legyen kivétel?
2021. dec. 3. 18:51
 9/10 A kérdező kommentje:
8: azt se fogadja el. Csak készpénz.
2021. dec. 4. 08:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Megértelek. Velem is előfordult nem rég, ilyenkor elköszönsz, majd kisétálsz a boltból. Mást nagyon nem tudsz tenni, teljesen jogosan hagyod faképnél, mivel törvényt szeg az üzlet, ha az elektronikus fizetés SEMMILYEN formáját sem biztosítja. Legközelebb pedig nem vásárolsz náluk.
2021. dec. 17. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!