Hova lehet fordulni, ha egy üzlet nem fogadja el a bankkártyát, annak ellenére, hogy kötelező?
Figyelt kérdés
Ennek enyhébb változata, ha bizonyos összeghatár felett használható csak. Sajnos még mindkettővel szoktam találkozni.2021. dec. 2. 14:36
2/10 anonim válasza:
Kérdezd a nemzet hű seggnyalóját és csótányát, Nagy Ferót. Szerintem jól kijöttök majd, eléggé egyforma a viselkedésetek.
3/10 anonim válasza:
Miért akarnál bárkihez fordulni ilyen apróság miatt?
4/10 anonim válasza:
Egy olyan üzlethez, amelyik elfogadja, - ennek meg nyújtott középső ujj a seggébe!
5/10 anonim válasza:
Nem kötelező a bankkártyás fizetést biztosítani, csak az elektronikusat
6/10 A kérdező kommentje:
5: legutóbb semmit nem ajánlottak fel, csak készpénz.
2021. dec. 2. 21:05
7/10 A kérdező kommentje:
És ez dühítő ha nem úgy készültem előre pénzzel, vagy például nem vittem készpénzt, mert azt hittem, a kártya is jó lesz.
2021. dec. 2. 21:06
8/10 anonim válasza:
A saját helytelen jogértelmezéseden dühöngsz sajnos. A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosítása alapján 2021. január 1-től valamennyi online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani vásárlóinak. Ennek azonban nem csak úgy tudnak eleget tenni, ahogy te gondolod. Nem kizárólag a bankkártya az egyetlen elektronikus fizetési lehetőség. Az elektronikus fizetés azonnali átutalással is megoldható. Másrészt én amiatt nem bosszankodok, mert én magam sem vagyok tökéletes. Miért pont a kereskedő legyen kivétel?
9/10 A kérdező kommentje:
8: azt se fogadja el. Csak készpénz.
2021. dec. 4. 08:33
10/10 anonim válasza:
Megértelek. Velem is előfordult nem rég, ilyenkor elköszönsz, majd kisétálsz a boltból. Mást nagyon nem tudsz tenni, teljesen jogosan hagyod faképnél, mivel törvényt szeg az üzlet, ha az elektronikus fizetés SEMMILYEN formáját sem biztosítja. Legközelebb pedig nem vásárolsz náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!