Ha az utcán valaki késsel vagy lőfegyverrel megtámad
valakit, akkor a megtámadott önvédelemböl ölhet?
Próbálom elképzelni a kérdezőhöz hasonló emberek lelki világát. Felszerelkezik késekkel, meg mindenféle fegyverrel amit lehet kapni, aztán kimegy az utcára sötéedés után és várja hogy megtámadják. Aztán amikor sokadszorra sem történik semmi, szomorúan hazamegy és kér anyukájától egy meleg kakaót.
2021. nov. 27. 21:40
Ha valaki késsel vagy pisztollyal neked megy,te lenyomod úgy hogy meghal?Kemény gyerek lehetsz te,nem mondom.Én magam alá csinálnék és könyörögnék,vagy elszaladnék (már ha elbírok egyáltalán).
2021. nov. 27. 21:41
Aki nem tanult profi késharcot, az a halálos ítéletét írja alá ha nekiáll az utcán késsel hadonászni. Az aikidos meg kung fu f.szságok amit kés ellen tanítanak el kell felejteni. Büntetném aki ilyet tanít.
Lőfegyver ellen is egyetlen esélyed van. Ha Chuck Norris a keresztapád.
2021. nov. 27. 21:45
Én azt nem értem, hogy magyarországi lakosok számára mi indokolja azt, hogy minden napra jut legalább egy ilyen kérdés...
2021. nov. 27. 21:47
A jogos önvédelem a támadás szintjéig az. Ha neked megy egy késsel, te meg beleeresztesz egy sorozatot az már nem az.
2021. nov. 27. 21:48
Halál f...át..
Már avval kezdődik az btk hogy ha felfegyverkezdve jönnek neked,és ha te vagy jackie chan,vagy mohamed ali akkor simán megölheted,és jogilag te neked nem kell bizonyítani semmit..
2021. nov. 27. 21:50
Amúgy attól függ mi az szitu,mert pl:
Magyar valóság mérten,ha valaki késsel el kezd hadoznázni,akkor már lefújhatod vagy gázpisztolyal le löheted,vagy lefújhatod ko cs spray-el
2021. nov. 27. 21:51
Késelésből tudok olyanról aki kapott szúrást, de eszméletlenre ütötte a gyereket, igaz volt benne némi pia, és kicsit dagadt is. Garázdaság volt a vád, és még meg sem ölte.
Én nem foglalkoznék ezzel a kérdéssel, ugyanis keveseknek van ilyenbe részük, de azok meg nem foglalkoznak a börtönnel, az a lényeg hogy kifektesse a támadóját.
Az is egy nagy mese hogy leszúrhatod a támadódat ha bemegy az ingatlanba éjszaka és magadat véded ha rád támad, elítélnek úgyis valamivel.
2021. nov. 27. 21:53
Ketrecharcost is késeltek már halálra. Semmire sincs garancia egy verekedésben.
2021. nov. 27. 21:54
10/15 A kérdező kommentje:
1es, ez csak egy elméleti kérdés. Viszont multkor gyalogosan szállítottam magammal közterületen az általam legálisan tartott, és szabályos módon tokban viselt fegyveremet valahová. (lőszer nem volt nálam) Miközben a kijelölt gyalogosátkelőhelynél ahol tilos jelzésben álltam, megszólított egy roma származású állampolgár, aki megkérdezte hogy ha elveszi tőlem a puskát és felhelyezi a hátsó testnyílásomba, arra mit fogok regálni. Nyilván higgadtan reagáltam és elmentem onnét, nem is történt semmi, de mi lett volna ha ténylegesen megtámad a romagyerek és fejbeverem, ő elesik és mondjuk betörik a feje, és elhalálozik?
Kapcsolódó kérdések: