Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A törvény értelmében minden...

A törvény értelmében minden üzletnek kötelező bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítani. Ha egy pékségnél már az ajtóra ki van írva, hogy nem fogadnak el kártyát, lehet feljelentést tenni?

Figyelt kérdés
Az ilyen gusztustalan selejt helyektől azonnal szabadulni kell.
2021. nov. 27. 14:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell legyen bankkártyás fizetési lehetőség, elektronikus fizetés kell legyen
2021. nov. 27. 16:56
 12/18 A kérdező kommentje:
#10 Mindegyik helyet fel kell jelenteni és minimum 7 számjegyű összeg kifizetésére kötelezni, esetleg bezárni.
2021. nov. 27. 17:09
 13/18 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező, feljelentettelek.

Szívesen.

2021. nov. 27. 17:21
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
Én pár éve átálltam a kártyás fizetésre. Aztán egyszer egy kisebb ajándék boltban akartam venni egy párszáz foeintos füstölőt. Volt kártyaterminál, tudtam volna kártyával fizetnu, de at eladó nem engedte, mert állítólag többe került volna az, hogy kártyávak fizettem, mint amit vettem.
2021. nov. 28. 21:55
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

"A törvény értelmében minden üzletnek kötelező bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítani. "

El vagy tévedve. A jogszabály NEM bankkártyás, hanem elektronikus fizetési lehetőséget ír elő. Ez más módon is, például azonnali átutalással is teljesíthető!

A 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. §-a szerinti kereskedő köteles biztosítani a fogyasztó számára az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását. De majd ha elolvasod a rendeletet rájössz, hogy a pékség NINCS benne!

2021. dec. 3. 20:13
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Amit lehet, kártyával fizetek. Multinál egy kiflit is, kisboltban már nem.

Ruhatárat hogy fizessünk kártyával. Persze követendő és követhető példa az Erkel Színház, ahol ingyenes a ruhatár, vagy a Katona, ahol (ha jól emlékszem) önkiszolgáló.

2021. dec. 15. 15:56
 17/18 anonim válasza:
Nem kötelező a bankkártya terminál. Elektronikus fizetést kell neki biztosítani, ami lehet az is ha akár kiírja a számlaszámát, ha ezt megteszi már nem büntethető, mivel a törvénynek eleget tett.
2022. febr. 11. 18:32
 18/18 anonim ***** válasza:

A készpénzt kötelező elfogadni. A rabló bankok idióta kártyáit meg egy normális üzlet amennyire csak teheti ignorálja, mert egy csomó plusz pénz a boltnak.

Nálunk van ugyan, de állandóan ki van írva, hogy bocsi, de most épp véletlenül elromlott a terminál.

2023. ápr. 21. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!