Jogos volt Kyle Rittenhouse felmentése?
- önvédelem volt
- önvédelemből az arányos védekezés túlléphető, ha máshogyan esélytelen elhárítani
- bár ezt nem tudhatta, de a két lelőtt fazon komoly priusszal rendelkező bűnöző volt, nekem annyira nem fáj a szívem egy pedofilért meg egy nőverőért, aki a saját öccsét is meg akarta késelni
- a legtöbb hírből az is kimarad, hogy nem csak fegyvert, hanem elsősegélykészletet is vitt magával, hogy segíteni tudjon, ha valaki megsérül (ehhez egyébként a képesítése is megvan). A meglőtt Grosskreutz említésénél ritkán marad ki ugyanez a tény.
- lehet, hogy európai szemmel nézve hülyeség, hogy egy 17 évesnek fegyvere lehet, de ha az ottani törvény engedte, akkor nem lehet emiatt felelősségre vonni
- a "csak lövöldözni ment oda, amúgy nem ott lakott" érv megdőlt, amikor kiderült, hogy az apja és a nagyanyja is Kenoshában él, Rittenhouse sok időt töltött ott, és érthetően aggódott a családtagjaiért
- a fosztogatókkal szembeni fellépésekor a rendőrség feladatát látta el, amit a tényleges rendőrség nem mert, nehogy rasszistának nevezzék őket a fosztogatók
- a lelőtt áldozatok egyébként fehérek voltak, tehát a BLM-nek itt speciel nem osztottak lapot; a szememben logikailag nem állja meg a helyét az az érv, hogy "Rittenhouse rasszista, mert amit ő tett, azért egy feketét lelőttek volna a rendőrök".
- amikor először kezdtem utánaolvasni a sztorinak, rögtön az első cikk azzal kezdődött, hogy "Rittenhouse-t sokan hősnek tartják, többek közt a szélsőjobbosok, Trump-hívők és fehér szupremacisták is". Én alapból nem szeretem, ha ennyire a számba rágják, hogy mit kell gondolnom, és azt se szeretem, ha előre figyelmeztetnek, hogy a cikkíróval egyet kell értenem, különben gonosz széljobber vagyok. Érvnek az számít, ami megállja a helyét trumpozás meg széljobberezés nélkül is. (Ha nem így gondolod, akkor ne igyál vizet, mert a nácik is szoktak.)
- emellett a fosztogató csürhét több helyen úgy emlegetik, hogy "alkotmányos jogaikkal élő tüntetők", én elismerem, hogy kb. tíz éve olvastam utoljára az amerikai alkotmányt, gondolom, azóta került bele, hogy "ha az állampolgárnak nem tetszik valami, akkor joga van betörni egy boltba, randalírozni és hazavinni a lapostévét, ha attól megvigasztalódik", de szerintem hiba volt beleírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!