Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Engem is meggyanusíthatnak...

Engem is meggyanusíthatnak valamivel?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy az éjjel betörtek hozzám. Már arra figyelmes lettem hogy nyitják a kaput, az ablakból kinézve láttam őket és azonnal hívtam a 112-t miközben szaladtam a ház másik végébe. Mire körül járták a házat hogy hol is tudnának bejönni és fel is feszítették az ajtót addigra le tettem a telefont, egy seprűnyelet sikerült magamhoz venni és elbújtam az egyik ajtó mögé. Ahogy belépett az egyik azonnal teljes erőből ütöttem, végül szilánkos orrcsont töréssel és baloldali arczúzódással vitték kórházba, a másik azonnal menekülőre fogta és a ház előtt kapták el a rendőrök.

A nyomozó távoli ismerősöm volt, meghallgattak és el is engedtek de nem mondtak rá semmit én meg nem is kérdeztem hogy kaphatok-e ezért valamit hogy ekkora sérülést okoztam. Annyit tudok hogy egy baltát egy feszítővasat és három kést találtak náluk a rendőrök.

Szerintetek ez még jogos védelemnek minősül majd vagy engem is megvádolhatnak valamivel?

2021. nov. 22. 11:18
A kérdező szavazást indított:
Jogos védelem volt
Több volt, mint jogos védelem
26 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez úgynevezett minősített eset. Ha csoportosan, felfegyverkezve vagy éjszaka törnek be hozzád, az automatikusan életellenes támadásnak minősül, vagyis ha bele is halt volna az illető, sem lennél büntethető.
2021. nov. 22. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, szép munka volt. Nem leszel emiatt büntetve.
2021. nov. 22. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Minősített esett.

Êjszaka+Felfegyverkezve+ha úgy vesszük csapatostul.

De ez az kettőt vesszük figyelembe,akkor jogos önvédelem,mert már alapfelvétEl hogy kés volt nála.

2021. nov. 22. 13:26
 4/7 anonim válasza:
100%
Nem leszel nyugalom.
2021. nov. 22. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Max azzal, hogy nem ütöttél elég nagyot.

Javaslom egy távfelügyeleti szolgáltatás megrendelését

2021. nov. 22. 16:10
 6/7 BlueLife válasza:
100%
Meg is ölhetted volna, ezt úgyhívják büntethetőséget kizáró ok, jogos önvédelem, mivel egy az magánlaksértés, és ez támadásnak minősül,felfegyverkezve, bűnsegédekkel, éjszaka, szóval nem lesz ebbő bajod az tuti.
2021. dec. 8. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy zárult az ügy, kérdező?
2023. ápr. 26. 21:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!