Fogyatékosoknak, autistáknak miért nem kell maszkot hordaniuk?
Az előző kérdésednél már leírták: egy autista nem biztos, hogy képes elviselni a maszkot. Nem hisztizik miatta, hanem tényleg nem képes rá, és ha kényszerítik, akkor dühkitörés, ájulás, epilepsziás roham is lehet a vége. Ők betegek.
Az értelmi fogyatékosokat nem tudom, utána kéne nézni, de ennyire nem érdekel a dolog.
Hibáztál, amikor nem engedted be őket, ez van. Nem hiszem, hogy különösebb bajod lesz belőle, mert (ne haragudj, de) az emberek nem várnak sokat egy biztonsági őrtől, és mint az eseted mutatja, okkal. Tényleg ezer helyen leírták, elmondták már az elmúlt egy évben, hogy az autistáknak nem kell hordaniuk a maszkot, erre te ezen őszintén meglepődtél.
Szenzoros érzékenység a böcsületes neve, ami miatt "felmentést" kaptak a maszkhordás alól. Olvass utána. Bizonyos ingerek akár fizikai fájdalommal is járhatnak neki, sokuknál gyakori a "túlhallás" és nagyon sűrű az érintéssel, tapintással kapcsolatos dolgokhoz fűződő eltérő viszony, tapasztalás.
Az én kisebbikem is autizmussal él (tárásult értelmi fogyatékkal), őt a zajok, szagok zavarják extrém módon, de a maszk pont nem.
Így bár nem kellene hordania, hordjuk, hiszen alibiből nem fogfjuk mellőzni, ha nem okoz neki gondot a viselése. Cserébe viszont zajvédelmi fülvédő nélkül nem nagyon lehet az utcára kimennünk, hogy csak egy példát írják.
Nem a hiszti miatt mentesültek, szakemeberek és az érdekvédelmi szervezetek kérésére, szakmailag alátámasztva lobbizták ki nekik ezt az engedményt.
Einstein is autista volt meg Newton is. Akkor én is az vagyok. Nekem sem kell akkor hordani maszkot? Akkor mindenki benyögi hogy autista és nem kell oltás meg maszk sem. Az autizmus maszkfóbia?
Ha az anyjával oda tudott jönni cirkuszolni, akkor sokkal könnyebb lett volna felhúzni a maszkot. Mi az hogy cirkuszol egy autista a maszkért? Minden ember torkát kaparja a maszk, azok nem cirkuszolhatnak?
Nekem nem kaparja, nem is zavar. Ha büdös a maszk, akkor a szád is, mert rohadnak a fogaid. Ha nem kapsz benne levegőt, akkor oltass, viseld a maszkot, kerüld az embereket, mert olyan állapotban vagy, hogy a vírus azonnal elvinne. Egyéb esetben meg ne cirkuszolj.
Az autizmus nem maszkfóbia, és láthatóan nagyon messze állsz attól, hogy ezt megértsd. A legjobb, ha ebben a kérdésben sem a magad eszére hagyatkozol, és követed azt, amit a nálad tanultabbak mondanak. Nem kell tudnod, hogy mi az az autizmus, nem kell tudnod, hogy milyen tünetei vannak, és hogy milyen nehézségeket okoz, mert úgyse értenéd meg. A te dolgod, hogy a szóban, vagy írásban kapott utasításokat kövesd. A jelen eset is emiatt történt. Nem kaptál egyértelmű utasítást az autistákkal kapcsolatban, ezért a magad szerény képességeivel próbáltad kitalálni, hogy mi legyen a megoldás, és a rossz választ választottad. Részben mert rettentően tájékozatlan vagy még egy olyan kérdésben is, ami a munkád során érint, részben meg az alapvető ismeretek hiánya miatt nem tudtál logikusan gondolkodni. Az autistáknak nem kell maszk. Hogy miért, azt nem kell tudnod, a lényeg, hogy nem kell.
Egyébként akár még lehetsz is autista, de szerintem a hozzád hasonlókat másképp hívják. De menj el egy orvoshoz ezzel a gyanúval, aztán hátha találnak valamit. Szurkolok neked, nem vagy esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!