Tudnátok mutatni ehhez formanyomtatványt?
Figyelt kérdés
Öröklési vitába keveredtünk. 3an vagyunk örökösök. 50%-25%-25% arányban. Akié az 50%, annál van Nagyapám házának a kulcsa (ő az elhunyt). Nem ad a másik két félnek kulcsot és be sem engedi őket. Tudnátok ehhez formanyomtatványt, amiben erről nyilatkozatot tesz?2021. nov. 20. 22:37
1/8 anonim válasza:
Jogerős már a hagyatéki?
Amúgy nincs ilyen formanyomtatvány, a tudomásom szerint.
2/8 Ypszilon1980 válasza:
Milyen nyilatkozatot kellene tennie? Miért nem adja oda a kulcsot? Adjatok be egy kérelmet, hogy vásároljon ki titeket, vagy az 50%-ra fizessen bérleti díjat.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem jogerős. Ő pakolja ki az értékeket magának. Nekünk nem ad kulcsot a házhoz. Mindig van valami kifogás rá. Erről szeretnék egy papírt írni, hogy ő viszi el az örökséget képező vagyontárgyakat, ingóságokat.
2021. nov. 20. 23:40
4/8 Ypszilon1980 válasza:
Minek az a papír? Úgysem írja alá, szóval sokat nem érsz vele. Azt hiszem létezik , csak nem tudom mi a neve, hogy addig zár alá lehet helyezni vagy ilyesmi.
5/8 anonim válasza:
A hagyatéki leltárt leadtátok már? Önkormányzat. Ott lehet jelezni, ha veszélyben érzitek az örökségeteket, és kérni, hogy vegyenek föl egy leltárt.
Hallottam már olyanról is, hogy magát a kulcsot vették el a jogerős végzésig. De persze nem mindenütt dolgoznak egységesen.
6/8 anonim válasza:
Szerintem kormányablaknál, vagy hogy mondják az ilyet lehet valami hasonlót kérni, más kérdés, hogy önként ha nem írják alá tényleg akkor mindegy kb.
7/8 anonim válasza:
Azonnal szólni az illetékes közjegyzőnek, hogy az egyik örökös épp kirámolja a hagyatékot!!!!
8/8 anonim válasza:
Hagyatéki ügyintézőnek kell szólni - Önkormányzat - ő majd intézkedik. (Legalábbis tudja, hogy ez esetben mi a teendő, és megteszi a szükséges lépéseket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!