Kölcsönadtam pénzt egy ismerősnek. Most részletekben akarja törleszteni, ezzel nincs is gond csak hivatalossá akarom tenni. Van valami formanyomtatvány amin hivatalossá lehet tenni? Ehhez ügyvéd kell vagy mi a menete?
Biztos van erre formalap, de nem kötelező azt használni. Ez olyan, mint a gépkocsi adásvételi vagy a lakásbérleti szerződés: sokféle minta van a neten, amit lehet használni, de ha Te egy szalvétára írod rá és azt írja alá a vevő tanúk előtt, akkor ugyanúgy érvényes.
Köztelező tartalmi elemei a PTK szerint szerintem vannak, utána kell nézni, de a szövegezés szabadon választható.
Vagy írjátok meg utólag az adásvételi szerződést, benne a részletekben történő törlesztéssel az eredeti dátummal. (Tudom, hogy visszadátumozni nem lenne szabad, de tartalmilag legalább megfelel a valóságnak.)
Vagy írjon egyoldalú tartozáselismerő nyilatkozatot. Ez mehet a mai dátummal, de szerepeljen benne a kölcsönadás dátuma és természetesen a törlesztés is úgy ahogy megegyeztek.
Két tanu kell rá ha nem akartok közjegyzőhöz vagy ügyvédhez menni. (A visszadátumozás akkor nem is játszik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!