Egy felnőtt embert, akit az igazi apukája nem vett a nevére soha, kötelezhetnek-e szülőtartásra?
Egyébként esetleges méltányosság megkérdőjelezésénél fontos kérdés lesz, hogy miért nem vett a nevére. Mert ha ő nem ismert el, akkor ezzel szerintem ő vágta el a dolgot, de ha az anyukád nem értesítette pl. arról, hogy van egy gyereke, és csak fél éve tud róla, akkor is más a helyzet.
Egyébként az is hozzátartozik, hogy lehet, arról van szó, hogy az örökösévé akar tenni. De nem tudhatjuk
Azt sem árt tudni, hogy ha a bíróság kötelezne valakit szülötartásra, az sem a "fizeti az idösotthont" kategória, hanem 10-15 ezer Fr- maximum!
De a kérdezö esetében semmiképpen nem jöhet szóba a téma, az "apának" semi jogalapja sincs semmiféle követelésre!
#16 Egy dolog, a jog, és más dolog az igazságérzet.
Én jogi alapon közelítem meg a dolgot, hiszen, hüppöghet a gyerek, ha a bíróság megítéli a szülőtartást, hogy igazságtalan, attól még fizetnie kell.
Ezért kell felkészültnek lenni, és nem csak a saját és a gyakorisok igazságérzetére apellálnia. ;)
Tájékozódni kell arról, hogy
1) miként lehet törvényesen megakadályozni az apaság törvényes bizonyítását
Pl. a az anya születéskor más férje volt, akkor a most bepróbálkozó biológiai apa pl. mindjárt bukná is az egészet.
2) milyen esetekben lehet kimondani a szülői méltatlanságot
Az, hogy nem fizetett gyerektartást, jogi szempontból mellékes abban az esetben, ha az anya nem igényelte azt, illetve a bíróság nem ítélte meg azt, és biztos akad még példa.
Az igazságszolgáltatás nem mindig igazságos.
" ha a bíróság megítéli a szülőtartást, "
Milyen szülőtartást? Hivatalosan köze nincs a gyerekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!