Az is "becsületsértés", ha általánosságban beszéltem valakiről és nem írtam le a nevét, de felismerte, mert ismeri?
Ne haragudj, de eléggé nevetséges az a bíróság, amelyik ilyenért eljárást indít... nah de gondolom az állítólagos sértettnek vannak olyan helyen kapcsolataik...
Szerény véleményem az, hogy a Bíróság csak táp talajt ad az ilyen konfliktusoknak ezzel amik aztán később elmérgesedik...
Pl. így:
Jah és egy lóti futi ügyéd is ki tudja ezt magyarázni 50 rugóért...
Kedves kettes.
Az eljárást büntetőügyben nem a bíróság indítja.
Ha hülye vagy a joghoz, kérlek, ne ugass bele, ne tévessz meg másokat.
Kérdező: Igen, az is becsületsértés, ha az illető nincs ugyan nevesítve, de a környezete a becsületét sértő szövegből, gúnyrajzból egyértelműen azonosítani tudja a sértettet.
Pl.: Itt lakik a házunkban, ő szokta kitenni a kukákat, gyakran ittas, stb.
Ez már elég.
Sajnos engem már jelentettek fel becsületsértésért, ezért kérdezem, nekik ismerőse volt a bíróságon. Annyi volt, hogy zaklatott az balak, féltem, megkínzott szó szerint, szólni mertem, meg elmondtam miket csinált, erre "becsületsértés".
Mint kiderült elvileg jelen esetben nem kell félnem, ugyanis akinek beszéltem róla, pszichológus és neki sem nevesítettem stb... Csak felismerte az illetőt, na mindegy, a rohadékja...
Ja és hármas a becsületsértés nem az, hogy kitalálsz valakiről dolgokat és felrakod mondjuk Facere, nyilvánosság sem kell. Elég annyi, hogy XY zaklat, éjszaka megfigyel, hagyja már abba, mert nem bírom. Annyit sem szólhatsz, hogy bánt valaki. Vagy elmondod, hogy Pista minden éjjel a kocsmában piál, ezzel megsérted a becsületét. Ezt a huu de komoly ügyet mindenki napi szinten elköveti, meg nehogy már ez a retek ország elvárja, hogy csendben tűrd, ha bántanak és m,eg ne szólalj... Ilyen sehol a világban nincs...
Meg inkább az a gáz, hogy ebből mennyi hónapnyi hercehurcát, bíróságra járást lehet okozni valakinek...
Egyébként van olyan, aki minden zaklatást, mocskosságot, szemétséget azzal úszik meg, hogy feljelentelek becsületsértésért, rágalmazásért, aztán újra meg újra megteszi... Sajnos ilyen országban élünk...
Kedves hármas, de, a magánvádas ügyekben a bíróság indítja el és viszi végig az eljárást, ha nem társul mellé közvádas ügy...
4,5.!
Ne aggódj, egy ügyvéd simán kimagyarázza ezt!
Utolsó!
Volt ilyen ügyem, fel is mentettek... szvsz tudom miről beszélek!
Másik, ez egy elég komolytalan ügy, normál bíróság elutasítja a magánindítványát a magánvádlónak!
Szóval Te fogd be a pofád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!