Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » El tudtok képzelni olyat,...

El tudtok képzelni olyat, hogy majd esetleg csak oltottak vásárolhatnak szeszesitalt és dohányterméket?

Figyelt kérdés

Más országokban (pl. Hollandia) már elkezdtek olyat, hogy az oltatlanok csak a létfontosságú dolgokat árusító boltokba léphetnek be, a többi üzletben kérik a védettségit. Szerintem idő kérdése, hogy Magyarországon is ez legyen.

Na de az vajon elképzelhető, hogy ezt majd esetleg leszűkítik az élvezeti cikkekre, elsősorban az alkoholra és a cigarettára? Hogyha síma boltban is vásárolod, be kell mutatnod fizetéskor a védettségit? És ez esetleg még az online rendelésre is vonatkozna.

2021. nov. 13. 09:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Szerencsénk, hogy nem vagy olyan helyzetben, hogy számítson az ötleted. Mert gondolom azt elfelejtetted beleszámolni a dologba, hogy ezeken a termékeken brutális adó van.
2021. nov. 13. 11:01
 12/24 A kérdező kommentje:

10: Írom, hogy a webes vásárlásra is vonatkozna.

11: Én nem szeretném, hogy ez legyen. De sajnos el tudom képzelni.

2021. nov. 13. 11:04
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
Nemcsak szeszesitalt és dohányterméket, hanem bármit. Heteken belül be fogják vezetni ezt is.
2021. nov. 13. 13:44
 14/24 A kérdező kommentje:
A legdrasztikusabb végkifejlet nyilván az lenne, ha az oltatlanok csak kenyeret és vizet vételezhetnének, de ide csak nem süllyednek a hatalmasok.
2021. nov. 13. 18:46
 15/24 A kérdező kommentje:
Az egészségügyi magyarázat amúgy símán meglehetne rá: Mivel a vásárlási lehetőségei le vannak korlátozva kétféle terméktípusra, így nem járkálja össze az egész üzletet. Ki volna ez találva.
2021. nov. 13. 18:51
 16/24 anonim ***** válasza:
Nem lenne,hogy csak 2 terméket vehetnek, mert akkor betegségekhez vezetne a rossz táplálkozás és az még nagyobb terhet róna az államra, betegellátó egységekre stb.
2021. nov. 15. 10:47
 17/24 anonim ***** válasza:

Te amúgy is ilyen rosszindulatú ember vagy?

Amit meg arról írtál, hogy a 18 év alattiaknak is adhatnának alkoholt, mert ajándékba veszi...Hidd el, nem adnak akkor sem.

2021. nov. 15. 21:01
 18/24 A kérdező kommentje:
17: Milyen rosszindulat?
2021. nov. 15. 21:19
 19/24 anonim ***** válasza:

Először is van nikkem. Ha hosszúnak találod, akkor írd azt, hogy vv. Nem egy szám vagyok.

Másodszor: Milyen rosszindulat? Képes lennél kenyérre és vízre kárhoztatni az oltatlanokat? Ez szerinted felebaráti szeretetre vall? Persze, nem kell szeretni az embereket, de azért próbálj már meg gondolkodni. Ahogy a 16-os hozzászóló is írta, ettől hiánybetegségek lépnének fel.

Aki meg alkoholfüggő, az pl. bele is halhat a hirtelen elvonásba.

Mielőtt megkérdeznéd, igen, oltatlan vagyok. Csakhogy mivel szklerózis multiplexem van, (autoimmun betegség) hat éve nem voltam kint az utcán.

Olyan ötleteid vannak, hogy az ember a falnak megy tőle. Szerintem gondolkodni kellene, mielőtt kiírsz egy kérdést. És csak remélni merem, hogy még iskolába jársz.

2021. nov. 15. 21:35
 20/24 A kérdező kommentje:
19: Ahogy azt is írom a kenyér és vizes példánál, hogy remélhetőleg nem süllyednek idáig. Szövegértési gondjaid vannak vagy dislexiád?
2021. nov. 15. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!