El tudtok képzelni olyat, hogy majd esetleg csak oltottak vásárolhatnak szeszesitalt és dohányterméket?
Más országokban (pl. Hollandia) már elkezdtek olyat, hogy az oltatlanok csak a létfontosságú dolgokat árusító boltokba léphetnek be, a többi üzletben kérik a védettségit. Szerintem idő kérdése, hogy Magyarországon is ez legyen.
Na de az vajon elképzelhető, hogy ezt majd esetleg leszűkítik az élvezeti cikkekre, elsősorban az alkoholra és a cigarettára? Hogyha síma boltban is vásárolod, be kell mutatnod fizetéskor a védettségit? És ez esetleg még az online rendelésre is vonatkozna.
10: Írom, hogy a webes vásárlásra is vonatkozna.
11: Én nem szeretném, hogy ez legyen. De sajnos el tudom képzelni.
Te amúgy is ilyen rosszindulatú ember vagy?
Amit meg arról írtál, hogy a 18 év alattiaknak is adhatnának alkoholt, mert ajándékba veszi...Hidd el, nem adnak akkor sem.
Először is van nikkem. Ha hosszúnak találod, akkor írd azt, hogy vv. Nem egy szám vagyok.
Másodszor: Milyen rosszindulat? Képes lennél kenyérre és vízre kárhoztatni az oltatlanokat? Ez szerinted felebaráti szeretetre vall? Persze, nem kell szeretni az embereket, de azért próbálj már meg gondolkodni. Ahogy a 16-os hozzászóló is írta, ettől hiánybetegségek lépnének fel.
Aki meg alkoholfüggő, az pl. bele is halhat a hirtelen elvonásba.
Mielőtt megkérdeznéd, igen, oltatlan vagyok. Csakhogy mivel szklerózis multiplexem van, (autoimmun betegség) hat éve nem voltam kint az utcán.
Olyan ötleteid vannak, hogy az ember a falnak megy tőle. Szerintem gondolkodni kellene, mielőtt kiírsz egy kérdést. És csak remélni merem, hogy még iskolába jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!