Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagymamámnak kiküldik még a...

Nagymamámnak kiküldik még a ehavi nyugdíjat, ha két nappal a folyósítás előtt hunyt el?

Figyelt kérdés
Ilyen esetben a postás kihozza még? Ha igen, ki jogosult átvenni, ha papíron egyedül élt és nem volt meghatalmazva erre más?

2021. nov. 12. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Úgy tudom, végül arányos részt lehet megtartani, a maradékot vissza kell fizetni.
2021. nov. 12. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
Ezt pont tudom, nagymamám 1-n halt meg. A tárgyhó teljes összegére jogosult. Tehát ha pl. November 1-n halt meg akkor a teljes novemberi nyugdíj jár. Értelem szerűen a későbbi napok esetén is.
2021. nov. 12. 14:29
 3/7 anonim ***** válasza:
42%
Ha 15-e előtt halt meg, akkor jár a nyugdíj. Ha 15-e után, akkor nem. Ha számlára megy a nyugdíj, az 12.-én érkezik. Ha 15-e után halt meg., vissza kell utalni. Tapasztalat.
2021. nov. 12. 16:05
 4/7 A kérdező kommentje:
9-én. Elvileg ma vitte ki a postás.
2021. nov. 12. 16:36
 5/7 anonim ***** válasza:

3-mas nem tudom, milyen tapasztalatod van, mert ez nem így működik.

Egész hónapra jár, nem részarányosan.

Felvenni az veheti fel, akivel egy háztartásban élt.

Ha nincs ilyen személy, akkor az örökös, hagyatékátadó végzés alapján.

2021. dec. 16. 21:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a lánya, aki az örökös lenne, szintén elhunyt rá 3 napra. Rajtam kívül nincs más élő rokona. :(
2021. dec. 16. 23:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor hagyatékátadó végzésre lehet kifizetni.

Részvétem.

2021. dec. 17. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!