Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A NAV-os járőröknek mi a...

A NAV-os járőröknek mi a feladatuk?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok akik a rendőrökhöz hasonlóan szolgálati járművel, egyenruhában és fegyverrel mászkálnak ide-oda.

2021. nov. 10. 09:22
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Sokszor látni őket határ felé vezető autópályákon. Szerintem kapnak infót, hogy kit állítsanak meg.
2021. nov. 10. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:
11%
Hogy kúrogassák a parasztokat.
2021. nov. 10. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Felén állnak, mert úgymond cigicsempész útvonal, de ahogy eddig láttam, infó alapján csapnak le kocsikra. Van egy pályalehajtó, ahol sokat állnak, én is sokat járok arra, de még nem láttam, hogy csak úgy bactatnák találomra az autósokat.
2021. nov. 10. 10:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A NAV látja el a vámhatóság feladatait is, csempészáruk, főleg zárjegyköteles termékek, mint cigaretta és alkohol, hamis márkajelzésű ruhák felkutatása.
2021. nov. 10. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Parancsok, utasítások, rendelkezésükre bocsájtott információk alapján hajtják végre a feladataikat. Voltam vámos - a vámőrség őrszolgálatánál. Akkor megadták az előírt ruházatot és a találkozás helyszínét, illetve időpontját. -Semmi mást!

A bevetés előtt közvetlenül kaptuk az eligazítást, - hogy ki, mikor, kivel, mit, miért, mivel, ill. hogyan fog végrehajtani! Ekkor volt alkalom kérdéseket is feltennie a végrehajtó állománynak, aztán indultunk is, - senki, sehová az eligazítást követően! Ez nyilván csak szigorodott azóta, - mert az információs társadalomban még könnyebb információkhoz jutni, mint akkoriban, szélesebb körűek a lehetőségei a tilosban járóknak is.

Egyszer például a Csajkovszkij-parkot zártuk le és ellenőriztük!

Olyan jól működött az információvédelem és a szervezettség, hogy a lefoglalt - "fekete", vámmentesen árult - áruk leltárba vételével, szabálysértési jegyzőkönyvek felvételével éjfélre végeztünk, pedig délelőtt volt a zárás. Sokan halásztak akkoriban a zavarosban és a hamisítványokat is hamisították!

2021. nov. 12. 15:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Volt akkoriban egy másféle, ám célzott tevékenység, amelyet úgy hívtak akkor, hogy "vámszemle". A lényege ennek az volt, hogy a áru és pénzügyi, ill. jogi, gazdasági ismeretekkel felruházott pénzügyőr ment ki előre megbeszélt időre a telephelyekre és a vámoltatni szándékozott akármik tételes megszemlélését követően ott, helyben rendezték a vámoláshoz köthető papírmunkákat. Szerintem ez ma már nem működik, mert túlzás nélkül is állíthatom, hogy ez a korrupció intézményesített melegágya volt. Majd nem biztos, hogy ma már nem így zajlik ez.
2021. nov. 13. 11:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Harmadlagos feladatként az értékkíséret létezett, - ekkor fegyveres járőr vitte A-ból B-be a meghatározott "csomagot". Már akkor is szigorú szolgálati titok volt, hogy mikor, hogyan, hányan, illetve mit visznek.
2021. nov. 13. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!