Készenléti Rendőrségen belül járőr feladata? Mit takar hogy járőr? Az teljesen más munka, mint amit az "igazi" készenlétisek csinálnak? A fizetésük 130 körül mozog (mint a készenléti rendőröknek) avagy 80 körül (mint a járőröknek)?
Most van lehetőség jelentkezni, és nem igazán tudom mit tegyek. Ha valakinek van valamiféle tapasztalata, esetleg hozzáértése, kérem ossza meg velem!
Helló!
Én nemrég voltam fizikai felmérőn szintén Nyírbátorba jelentkeztem e sajnos 5 ponton múlt :( Ha elolvassák az önéletrajzodat akkor lesz majd egy tájékoztató Budapesten ott elmondanak minden lényegeset, de nekünk is azt mondták, hogy ha esélyt akarunk Novemberbe mindennek kész kell lennie. A tájékoztatón kb ez volt: "Amiket elmond azok a következők, nálam időrendi sorrendben:
- Pontosság fontos. Próba idő alatt 2 késés után offolnak.
- Elérhetőnek kell lenni. Rejtett számról hívnak, ha hívnak.
- A megbeszélt dolgokat ajánlott betartani.
- Amíg próbaidős vagy kapsz fizetést (kb 60e), de le kell mondanod pár jogodról. Úgy, mint gyülekezési, nyilvános szereplési, fészen nem posztolhatsz, és szoliban ha bealszol szét rúgnak :D
- 6 hónap míg tanulsz, ha kivágnak vagy elhasalsz vissza kell fizetni a tandíjat. 7fő -> Péntek 16óig lesznek órák.
- 6 hó tanulás után még lesz 6 hó próbaidő féle amikor már terepen vagy.
- Ha annak is vége véglegesítenek.
- A járőr munka ideje teljesen változó de több a fizuja (180 körül), az objektum őr 24/72-ben tolja de kevesebbet kap.
- 86%os visszatérítést adnak a MÁVra és Volánra, minden hó 14-én. Bp bérlet.
- Próba idő után 50%os céges szálló van kb 15e ft. Ingyenes edzőtermek meg ilyesmi.
- Van Cafetéria ami 150e. Szép és Erzsébet.
- Lesznek a 6 hó alatt, rendőri és jogi ismeretek ilyesmi. Ha járőr leszel időbe telik mire intézkedhetsz bármiben.
- 3 és fél szolira írsz alá szerződést, ebből 6 hó az iskola alapból. Utána lehet átmenni máshova, és itt kapsz előre léptetést is.
A felvételi eljárás 1 tonna papírt igényel, amit egység csomagban adnak. Kell 2 példányos kézzel írt önéletrajz. Van igazmondási kötelezettséged.
Tüdőszűrő (1évig érvényes), urológia (6hó), vér és vizelet (30nap).
- Fizikai minden 7főn van. Kötelező a 2km futás, és 4et kell választani a következőkből: Fekvőtámasz, felülés, függés, távolugrás, súlyemelés, ingafutás. Persze mindegyiken végig lehet menni és amelyikkel elégedett vagy a sorban azt íarják be. Ha megvan 4+futás de még van 2 gyakorlat akkor azokra már nem kell menni, úgy se írják be.
Ha nem sikerül a fizikai 1 év múlva újra próbálhatod. A pontokat megadják listába szedve, de vigyázz mert 2 van. Van egy 30+os, és egy 30 alatti lista.
Max 125 pont van, de 80 amit minimum amit el kell érned ahhoz, h tovább juss.
- A fizikai után van pszichológia meg orvosi. Ha rosszak a fogaid kidobnak. Pszihon pár percig kell tudni magadról beszélni egy lista alapján amit elvesznek, és jegyzetet nem készíthetsz.
- Mindez után bizottsági elbeszélgetés lesz, ami nagyjából formalitás. Öltöny, nyakkendő alap."
Ez mind szép és jó,de ne hiddj el mindent amit a tájékoztatón mondanak. Tapasztalatból beszélek. Pl ez nagy hülyeség hogy két késés után kirúgnak.Elég nagy hülyeséget kell csinálnod hogy leszereljenek. Nálunk konkrétan parancs megtagadás után is bent maradtak az emberek:) Fizikaira fel kell készülni rendesen,mert ott sokan elvéreznek,bár az a 80 pont elég minimális. ha tényleg szeretnél jelentkezni akkor gyorsan töltsd ki a papírokat,csináltasd meg a tüdőszűrőt. Minden évben beadják hogy mekkora a túljelentkezés meg hogy aki nem adja be eddig meg addig nincs esélye,ez is kamu. Hiány van,és akit tudnak felvesznek,max ha nem odavaló kiesik.
A fizuról annyit hogy elég jó pénzt össze lehet szedni,főleg mivel ember hiány van,és vagy magadtól bevállalsz plusz szolikat,vagy ők rendelnek be. Nem azt mondom hogy könnyű,mert rohadt hosszú a 24 óra,és remélem tisztában vagy vele hogy a bevetési osztály alap esetben járőrözik,és nagy százalékuk gyalogosan,vagy posztol megadott helyen,szóval a 24 óra alatt párszor fejenállsz úgy elfáradsz:) Összeségében megvan az előnye és a hátránya is,jól át kell gondolni. Én nem bántam meg,de a kiképzést nem kezdeném előről,mert az egy átok:) De ha bekerültök majd úgyis meglátjátok.Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!