Mit csinál az ügyész? (Többi lent)
A következő órára lenne az a feladat, hogy el kell játszani egy tárgyalást, amiben én az ügyész szerepét kaptam! Viszont nem tudom pontosan, hogy mit is kéne csinálnom.
A történet nagy vonalakban annyi, hogy egy hotelben az egyik vendég kiönti a kóláját az ágyneműre, ami moshatatlan, ezért a hotel ki akarja vele fizettetni az új ágyneműt, aminek az árát a vendég sokallja és nem akarja kifizetni, majd a hotel bíróság elé viszi az ügyet.
Szóval a kérdés, hogy mit is kéne csinálnom?
Előre is köszönöm a segítséget!
Zagyvasag..
Ugyeszek a buntetougyekben vannak. Ok kepviselik a vadat, az allamot.
A te ugyed nem buntetougy. Nem buncselekmeny az uditot agynemure onteni. A te peldad egy polgarjogi ugy. Ott nincs ugyesz, van egy alperes es egy felperes. Ott az egyik fel javara itelnek. Nincs bunosseg, nem mondjak ki azt h xy bunos.
Az ugyeszseg a btk szerint hatarozza meg a vadat buntetougyekben. O inditvanyozza hogy a cselekmeny mondjuk rablas vagy csak kifosztas..az ügyész a targyalason a vadat probalja bizonyitani, kvazi eliteltetni akarja a vadlottat. Termszetesen ez azert lehetseges, mert eleve csak olyannal szemben emelnek vadat, aki ellen az ugyeszseg ugy gondolja hogy bunos illetve a bunossege megalapozott. Tehat csak magatol nem vadolhat meg senkit, ahhoz kellenek bizonyitekok, amiket a targyalas soran be is kell mutatnia. Amerikai sorozatokban ilyenkor mutatjak be pl a lofegyvert.. vagy hivnak tanuskodni szakertoket
Mivel esküdtszék nincs a kontinentális jogban csak az angolszászban, így természetesen nem lenne se PTK-s, se BTK-s, se MTK-s ügyben.
Egyébként milyen órára kell ez, miért nem adott semmilyen instrukciót, segédletet sem?
Egyszerűen legyen az első mondatod az, hogy ez polgári peres ügy, így az ügyészség nem illetékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!