Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet bármi következmény, ügy...

Lehet bármi következmény, ügy ebből?

Figyelt kérdés

Zajos szomszéd, sokadik kérésre se semmi javulás. Eddig jófej voltam, kedves vele, de legközelebb leüvöltöm a fejét, elküldöm majd a k* anyjába.. négyszemközt, tettlegesség nélkül (rácson keresztül). 70 éves öregemberről van szó aki teljesen az eszénél van egyszerűen csak megígér mindent aztán szarik bele és ott folytatja ahol abbahagyta. Gondoltam ez majd hatni fog, ha mást nem addig idegesítem hogy inkább befejezi a zavaró tevékenységeit ha már a szép szó úgyse használ.

Becsületsértés meg ilyenek nem történhet ha minden négyszemközt zajlik ugye? (Ha esetleg olyan ember lenne aki "tisztában van a jogaival", ezt nem tudom.)

2021. okt. 30. 21:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy "zajong"? Lehet, rossz már a hallása, és hangosabban kell hallgatnia tévét? Erről sajnos nem ő tehet.
2021. okt. 30. 21:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos nem a TV-vel van probléma az még az egyszerűbb eset lenne.. egész éjszaka fent van (mert ő nappal alszik), mindent de tényleg mindent hangosan végez, egy társasházba. Ajtókat becsapja, hangosan pakol egész éjszaka, minden egyes nap valami mást, bútorokat huzogat, stb. (Neki így a normális ilyen zajosan élni mintha egyedül lakna egy tanyán.)
2021. okt. 30. 21:38
 3/4 anonim ***** válasza:

A becsületsértés négyszemközt valóban kizárt. A helyi / kerületi jegyzőhöz kell fordulni. Aki eljárása és a körülmények megvizsgálása után dönt.

Idemásolom a Ptk szomszédjogi generálklauzuláját:

5:23. § A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.

Természetesen tisztázni kell, hogy ez a zavarás mennyire súlyos, másokat vagy csak magát zavarja - ha többeket az könnyíthet az ügyön.

2021. okt. 30. 22:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, ment a zöld pipa! :)
2021. okt. 30. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!