Szeretnék itthonra rendes lőfegyvert, elég egy egyszerű pisztoly is. Mi ennek a hivatalos útja?
10
Most normális választ kapol:
-Elmész és kérvényezed hogy fegvyer szeretnél
-Kérdik miért?
-Utánna orvosi és agyturkász/szpiologus megvizsgál
.Fegyver vizsga
-utánna rendőrségre mész
-meadják
-megvan oszt cső.
8-as vagyok
Miért kell lepontozni?
11-es válaszom is le van pontozva.
Ne legyél már g..i.
Komolyan,milyen választ vársz?
Mert 3 választás van ha esetleg pisztolyt akarsz:
1)Nagyesélyel nem adják meg,keress rá bárhol,és gyakorin is keress rá hogy miket írnak.
2)Ha megadják,jogszerűen ben kell tárolnod egy fegyver szekrényben ahol lekódolt számzáras lakat kell,meg minden hülyeség,és ámbár kétlem hogy reaciód időd lesz annyi hogy betörnek és gyorsan kinyisd és lelőd őket,de felőlem.
3)Ha még szerzel is,és tegyük fel hogy gyorsan kiszeded az fegyverszekrényből,megtárazod,és élesíted és lelövöd,akkor neked adják meg az igazat.
Kérdezz meg bárkik,sokszor volt hogy védekezővé vált támadóvá bíróság szemében.
3)Ha még szerzel is,és tegyük fel hogy gyorsan kiszeded az fegyverszekrényből,megtárazod,és élesíted és lelövöd,akkor nem neked adják meg az igazat,mert ha nincs nála kés,vagy fut akkor se löheted le*
14-es voltam
1) Te az önvédelmi célú tartásnak írtad le a követelményét ott valóban van a rendőrségnek mérlegelési jogköre sajnos, nem is gyakran adják ki, de ha a sport célú tartásnak teljesítetted a követelményeit amit a #4 válaszba leírtam akkor megkapod az engedélyt.
2) vannak bajok. Igen be kell tartani, de
42. § (3) * A lőfegyver és a hozzá tartozó lőszer a tartásukra jogosult személy folyamatos jelenléte esetén elzárás, illetve elkülönítés nélkül is tárolható, aminek során a tartásra jogosult személy köteles megtenni az illetéktelen hozzáférés megelőzése, illetve megakadályozása érdekében az adott helyzetben szükséges intézkedéseket.
(Ezt nagyjából 10 éve változtatták meg)
Egyébként a törvény nem írja elő a számzáras zárat.
42. § a) * a működőképes lőfegyvert a tartására jogosult személy által állandóan lakott vagy rendszeresen, illetve alkalmanként visszatérő módon látogatott lakásban - szervezet esetén őrzött, vagy riasztó berendezéssel védett épületben - ürített állapotban, a számottevő mértékű külső erőhatásnak is ellenálló anyagból készült és biztonsági zárral ellátott szekrényben, illetéktelen személyektől elzárva kell tárolni.
3) eljárás lesz ez így van, egy pár ügyvéddel, és bíróval is beszéltem, ők azt mondták megvédhetem magam lőfegyverrel, és egyre többször ítélnek így a bíróságok, bár jobb lenne már egy vérfrissítés.
16
Jáj,ez bírom..
Drágazságom,lőfegyvert max otthon tartatol.
Flóbert pisztolyokat is max töltelenül viheted is,az is csomagolva..
18
Kb ezt akarom elmagyarázni...
#17 Szövegértelmezés?
“ 2 idióta
42. § (3) * A lőfegyver és a hozzá tartozó lőszer a tartásukra jogosult személy folyamatos jelenléte esetén elzárás, illetve elkülönítés nélkül is tárolható, aminek során a tartásra jogosult személy köteles megtenni az illetéktelen hozzáférés megelőzése, illetve megakadályozása érdekében az adott helyzetben szükséges intézkedéseket.”
Sehol se tagadtam, hogy nem kell szekrény, csak bemásoltam az ide tartozó jogi részt, hogy az engedélyes folyamatos jelenléte mellett nem kell elzárni a fegyvert. De ha bárhol is tagadtam akkor kérlek jelöld meg, és küld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!