Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyibe kerül egy elveszett...

Mennyibe kerül egy elveszett útlevél pótlása?

Figyelt kérdés

Azt lehet kérni, hogy az egyik baratnőmhöz postázzák ki vagy, hogy en személyesen átveszem, ha elkészült?

Eddig anyukám tárolta a személyes irataimat, és amikor elkértem tőle az útlevrlemet, ideadta a régi, gyereķkori útlevelemen, ami már rég lejárt. Amikor megkérdeztem, azt mondta, hogy nincs új útlevél. Utána amikor az okmanyirodában voltam személyit csináltatni, megkérdeztem, és azt mondták, hogy van érvényes útlevelem. Miután ezt elmondtam anyának, ő azt mondta, hogy azt ő már ideadta nekem, a regi utlevelem volt ott a tobbi kozott. Ma megint kerestem es meg is talaltam a regi utleveleket, es azokbol hianyzott csak az enyem. Az uj utleveleket sehol sem lattam. Szerintem direkt nem adja ide.

Szeretnék külföldre menni egyetemre, vagy a barátokkal is bármikor akarhatunk kulfoldre nyaralni menni és ő ezt nem akarja. Nagyon vissza akar tartani.

2021. aug. 26. 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Bagatell.
2021. aug. 26. 17:26
 2/2 Lilla Milla válasza:

5 év -7500ft

10 év - 14 000 ft

Ha barátnő veszi át akkor meghatalmazás szükséges.

Bármelyik kormányablaknál tudod pótolni! Személyi, lakcím szükséges illetve ha egyedül intézed 18 év ha alatta akkor törvényes képviselőddel.

2021. dec. 27. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!