1000 ft felet lopás?
Régen az tanár mondta,hogy pl utcán találsz egy 5 ezres,és ha elteszed az lopásnak számít.
Ez igaz?

"Jó,de nem százezrekről meg nem több ezrekről meg millikról beszélünk."
Jobb helyeken 10 fillér ellopása is lopás. Nem illik.
"De légyszíves most kérdésre válaszolj,ha megkérhetlek mint egy normális embert az másik normális embert :)"
Eddig is a kérdésre válaszoltam: igen, lopás. De hanekem nem hiszel, tessék, itt egy újságcikk, egyszerűen, jól érthetően megfogalmazva:

Csillagfürt (S) válasza:
Jaj persze és ha leadod az 1000 Ft-ot majd valaki jönni is fog érte, nem??
Nem érdekel. Engem úgy neveltek, hogy ha értéket találok, azt próbáljam meg visszajuttatni a tulajdonosának. Tudom, ma már ez nem divat, ma már egyes családokban arra nevelik a gyereket, hogy nézzen körül, látja-e valaki, és ha nem, tegye el. Ugye, Csillagfürt?
11
Köszönöm szépen az választ :)
Jó,csak tudod,kontrékan az választ nem tudom,és tudod,kissé ingeriltő hogy valaki nehogy elmagyarázná hanem inkább másról beszél.
Értem én hogy "becsület" meg stb,de gondolj bele,más nem biztos hogy anyagi helyzete pont úgy áll

"Értem én hogy "becsület" meg stb,de gondolj bele,más nem biztos hogy anyagi helyzete pont úgy áll"
Ezek szerint mégsem érted.
Vannak, akiknek a tisztesség fontosabb, mint párezer - vagy akár pár millió - forint. És van, aki két forintért az anyját is meglopná...
Nézz tükörbe, és döntsd el, kit látsz!
14
Jó,nyilván kissé túlztás hogy saját anyját is meglopná,de az is tekinsd meg hogy random találsz pénz,pl egy ötös,nyilván ha random találsz akkor mégis más ha saját anyádat is meglopod,de az is döntsd el hogy vagy jónapod van,vagy sima átlagos(vagy szar),de mind1.
Te döntésed.

Nem értem, mit akarsz mondani.
Úgy érted, egyik embertől lopás az lopás, másiktól lopás az nem lopás?
Vagy mi a mondanivalód lényege?
Ha látsz egy autót az utcán, elviszed, mert nem láttad, ki rakta le?
Ha látsz egy leláncolt biciklit, levágod a láncot, mert nem látod, ki tette oda?
És ha nincs leláncolva, csak letámasztom a bicajomat míg beugrok a boltba? Elviszed, mert az utcán találtad?
Mégis hogy képzeled?!
16
elképzelés:
Utcán elhagysz egy 5 ezres,és sehol senki(mert nem egy nagyvárosvagy budapesten lakok),akkor mit vársz?
Mert ez más,mert most bemegyek az rendőrségre találtam pínzt,de se irat se semmi,akjkor mit mondjak?
Nyilván aki sunyi,azt mondja enyím meg strb...
Más az autó,meg bicó,de ha pénztárcát találsz,az is más.
Nyilván nem az képzelem,hogy fhú van itt egy bicitli és senkijé meret nincs ott az iratai,most elviszem,vagy jé egy autó elviszem.

18
Mert nyilván bicikli nagyobb valószintübb valakijé(azaz,egy nauzer trekking bicót nem fogok elvinni,meg biztos valakijé),és tényleg azt lehet valamire használni meg élethatározó.
De egy 5 ezres egészen más,nem tudom kié,nem fogja az egész megváltoztatni,plusz honnét tudjam kié?

"De egy 5 ezres egészen más,nem tudom kié"
A bicikliről sem tudod, kié! És az ötezresről is tudod, hogy valakié.
"plusz honnét tudjam kié?"
Nem neked kell tudni! Leadod a helyi jegyzőnél, ezt írja elő a jogszabály. Majd ha nála jelentkezik valaki, hogy elhagyott egy ötezrest itt és itt, ekkor meg akkor, megkapja. Ha meg nem jelentkezik senki három hónapig, megkapod, mint megtaláló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!