1000 ft felet lopás?
Régen az tanár mondta,hogy pl utcán találsz egy 5 ezres,és ha elteszed az lopásnak számít.
Ez igaz?

Igaz. Az a pénz nem a tiéd, hanem valaki másé - aki épp mocskosul keresi...
Jogosulatlan haszonszerzés a hivatalos elnevezése.

Ha te nem veszed fel, akkor más fogja. Nem ugyanaz, mintha telefon vagy pénztárca lenne adatokkal.
Egyébként már nem veszek fel pénzt. Vagy amikor inkább eldobok.
Hogy magyarán mondva 1000 forint felett az lopás.
2
Mondjuk igaz,ha nem akkor más.
1
Na ne viccejünk már,ha nem láttam hogy előttem hagyja el,akkor meg?
Amúgy mi az a jogustalan haszon szerzés?

"Na ne viccejünk már,ha nem láttam hogy előttem hagyja el,akkor meg?"
Gondolod, ott terem a pénz az aszfalton? Vagy tán valaki direkt azért helyezte oda, hogy neked adja, csak nem merte személyesen? Te is nagyon jól tudod, hogy az valakinek a tulajdona, amit elveszített. De gondolkodj másképp: ha te elejtesz egy ötezrest, én felkapom, és azt mondom, bocsi, itt találtam, nem láttam, hogy tőled esett ki - mit mondasz? Azt, hogy oké, persze, semmi gond?
4
Valami nagyon félre értesz.
Ha én láttom hogy Pl Józsi bà ott elhagyja az ötezrest,nyilván vissza adom.
Nem vagyok ilyen féreg,de ha egyszer random buszmegállóban találom egy ötöst,és se hamva az gazdának akkor mi az tök van?
Persze,ott hagyom,más meg föl veszi,de legyek magamra büszke hogy nem vagyok egy tolvaj mert más megdolgozott érte...
Ne röhögtes már,vissza kérdezett,ha te random találsz egy ötezrest,és se hamva az gazdájának és semmi kamera,akkor te mit csinálnál?

6
Inkább az kérdésre válaszolj,fő nem is ez az kérdés,másrész tudok írni.
Ez utálom gyakori kérdésben,mindig nem az a válasz,míg az kérdés.

"és se hamva az gazdájának és semmi kamera,akkor te mit csinálnál?"
Leadom az illetékes helyen - mert engem becsületesnek neveltek a szüleim. Tudom, számodra ez hihetetlenül hangzik...
"Ha én láttom hogy Pl Józsi bà ott elhagyja az ötezrest,nyilván vissza adom."
Nyilván. Persze. Csakhogy ha te nem látod, hogy Józsi bá egy perccel korábban hagyta el, attól az még ugyanúgy Józsi bá pénze.
8
"Leadom az illetékes helyen - mert engem becsületesnek neveltek a szüleim. Tudom, számodra ez hihetetlenül hangzik..."
Jó,de nem százezrekről meg nem több ezrekről meg millikról beszélünk.
De légyszíves most kérdésre válaszolj,ha megkérhetlek mint egy normális embert az másik normális embert :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!