Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha kiutazok egy olyan országba...

Ha kiutazok egy olyan országba, ahol legális a drog fogyasztás és kipróbálom, majd haza utazok, azzal törvényt sértek?

Figyelt kérdés

Sosem próbáltam semmit, nem is vonzz egyáltalán, pedig rengeteg ismerősöm használ ilyen szereket heti szinten, én viszont egészséges és törvényt betartó ember vagyok.

Most leszek 30 éves, és egy barátom olyan eu-s országban él, ahol legálisan lehet füvet vásárolni. Sütikbe is teszik és el is lehet szívni otthon, árulnak vagy 20 félét legalább, pár euróért.

Vonatkozik erre bármilyen jogszabály?

2021. okt. 19. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bizza! Te kulfoldon is magyar vagy!!!
2021. okt. 19. 14:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyarokra a magyar johszabalyok vonatkoznak! Jarjon a vilag barmely tajan ... plussz az ottani torbenyeket is be kell tartani!
2021. okt. 19. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg külföldön sem csinálhatsz olyat, ami a magyar Btk-ba ütközik. Más kérdés, hogy ha nem hozod haza és nem láthatóan betépve szállsz le a repülőről itthon, sosem fogják megtudni az itthoni hatóságok.
2021. okt. 19. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy a felettem lévők írják, magyarként ugyan úgy vonatkoznak rád a magyar törvények külföldön is.
2021. okt. 19. 15:01
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Ott nem. Itthon viszont lecsuknak.
2021. okt. 19. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem beszélve arról, hogy a legtöbb drogot hetekig, némelyiket hónapokig ki tudják mutatni a szervezetedben. Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset után ha vesznek vizelet, vagy vérmintát, a bíró simán súlyosbít bódult állapotban történő vezetés miatt akkor is, ha a hatása már rég elmúlt. A marcsit vizeletből 1-3 hónap után is ki tudják mutatni.

[link]

2021. okt. 19. 15:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mar leirtam egy masik kerdes alatt. Btk személyi hatálya. Csapd fel neten a btk-t, le se kell lapozni sokat, mert a 3. szakasz.

Egy példa. Hazajössz, szerencsétlen szituban vizeletmintavétere előállítanak, szakértő leírja hogy thc van benned, akkor azért felelsz. Nem védekezhetsz majd azzal hogy ma de én hollandiába vótam’. Pont azért amiért a kommentem kezdtem.

2021. okt. 19. 15:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek!
2021. okt. 20. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!