Lefoglaltam egy ékezetes domaint. Jelentkezett érte a nem ékezetes gazdája. Hogyan adjam el?
Tegyük fel van az antikvarium.hu webshop. Megvettem az antikvárium.hu-t. (példa)
Tegnap felkeresett ez a cég, hogy meg szeretné venni tőlem az ékezetes domaint, és hogy mennyit szeretnék érte. (8,3 milliárd ft nettó árbevétele volt a webshopnak tavaly)
Mit csinálnátok a helyemben?
Per ígyse úgyse lesz hisz az antikvárium szó köznév, tehát nem lehet bejegyeztetve védjegyként. Gondolom nem adod ki magad antikvarium.hu-nak és scammelsz embereket vele, tehát ezért sem lehet.
Elmondod nekik hogy ennyit szeretnél, átutalják, majd átruházod a domaint amit a regisztrárod web felületén tudsz megtenni (mindnél van, guglizz rá, nem nehéz). Szerintem nem fogják bemondásra átultatni, inkább megbeszélnek veled egy találkozót hogy személyesen intézzétek.
100% hogy 3 millió forint már adóköteles amúgy, de az már egy más kérdés.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!