Elvittek egy autót ami a nevemen volt. A hatóság nem segít. Mit tudok tenni?
Édesapám nem rég elhunyt, de még sokkal korábban a halála előtt a nevemre iratotta az egyik autóját, amit egészen haláláig rajta hagyott.
Apunak az előző házasságából is vannak gyerekei akik nekem a féltestvéreim. Amint apu meghalt meglátogattak. Apunak több autója is volt és engedtem hogy elvigyék a kocsikat mert bíztam bennük és azt engedtem ami az én nevemen van.
Viszont kár volt bízni bennük mert nem hozzák vissza, és a hatóságok talán még jogosan nem segítenek hiszen engedtem hogy elvigyék, megkérdeztek, és ezért nem történt lopás.
Ez esetben mit lehet tenni?
Régen voltam hasonló problmában, mint te.Errefelé (nyírség) sok ukrán beletelepült van, meg aki néha itt él, néha ott.
Ajánlottak kettő problémamegoldó embert, Dimitrij és Leonid volt a nevük, ha nem tévedek.
Azt mondták talizzunk személyesen mert ne teló téma az ilyen.Az egyik benzinkúton összeröffentünk.Hát szegénykék nem tudom otthon mit kaptak enni, de a Range rover terepjáróból vagy 5 perc volt mire kitudtak szállni, akkora darabok voltak.
Mikor megszólalt az egyik, gondolom ő volt a főnök,Mi probléma lenni itt?
Olyan hangon, hogy a gorillák az állatkertben ha meghallották volna ezt,elbújtak volna a sarokba zokogni.
Két nap és hallom hogy délután dudál valaki, hozták vissza a kocsimat.Nem ők, hanem aki elvitte.sokszor elnézést kért, mondta hogy teletankolta, lemosta kívül belül kivan takarítva.
Nem tudom hogy mi a munkamódszerük, de baromi megvoltam velük elégedve.
Mindenki rosszul tudja; NEM LOPÁS!
hanem
jármű önkényes elvétele!
380. § (1) Aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el,
hogy jogtalanul használja,
!! vagy az így elvett, illetve a rábízott ilyen járművet használja jogtalanul !!
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Tehát te rájuk bíztad az autót, amit most jogtalanul használnak.
Simán rendőrség, ha a neveden van az autó, akkor gyors lesz a nyomozás. Nem akarom elhinni, hogy nem csinálnak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!