Meg tudnátok mondani, hogy mi értelme a gyermekvédelmi törvénynek, ha szankciókat nem rendelnek hozzá?
A pedofíliát ugye büntetik, de az érzékenyítésnek pl semmiféle büntetőjogi következménye nincs feltüntetve. Tényleg csak választási reklámfogás a Fidesz részéről? Nem értek a joghoz, azért kérdezem. Tehát ha pl egy iskolában transzok érzékenyítenek, kihez lehet fordulni?
"A pedofíliát ugye büntetik"
Nem büntetik. Ha valaki (akár pedofil, akár nem, mindegy) gyerekek ellen követ el szexuális cselekményt, azt büntetik.
A linkelt náci szemetet nem olvasom, de az oktató személye nem számít, az számít, hogy mit és hogyan oktat. Ha tényeket közöl, akkor mindegy, hogy hetero-e vagy meleg, szőke a haja vagy barna, kövér-e vagy sovány, de ha hazudik, rombol, agyat mos, az nem csak akkor baj, ha egy pedofil pap teszi, hanem akárki.
Kovpet, úgy látszik, nem sikerült a kérdést megértened. A linkelt oldal lehet, hogy segített volna ebben, de szerintem önmagában is érthető a kérdés. Nem pontosítást kértem, ráadásul a törvény szerint a pontosításod sem állja meg a helyét.
"az oktató személye nem számít, az számít, hogy mit és hogyan oktat." Nem teljesen világos, hogy itt mire gondolsz, de a kérdésem az új törvényre vonatkozott, amelyik a felvilágosítást nem bárkinek engedélyezi az iskolákban, hanem csak központilag nyilvántartott személyeknek és szervezeteknek, tehát igenis számít az, hogy ki csinálja. De nem ez volt a kérdésem. Hanem az, hogy van-e szankciója annak, ha valaki nem tartja be a törvényt, ha van, akkor hol lehet jelenteni, és milyen következmény várható. A cikket csak azért linkeltem, mert abból kiderül, hogy a rendőrség nem foglalkozik ilyen üggyel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!