Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy áprilisban készített...

Egy áprilisban készített drónos videó miatt fenyegetőzik valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ismerősöm vett egy pici drónt, a boltban azt mondták, hogy ehhez nem kell engedély. Kölcsőnkértem tőle, a saját telkemről csináltam vele videót olyan 15m magasságból amit még akkor feltettem a youtube csatornámra. (még csak nem is HD, 480p)

Tegnap egy magát hivataásos fotósnak kiadó emberke elkezdett fenyegetőzni a komment szekcióban, hogy azonnal töröljem le, vagy feljelentést fog tenni, és hogy a magam fajta kóklerek mennyi kárt okoznak azoknak, akik mindent legálisan csinálnak. Én lesz*rtam volna, de az asszony bepánikolt. (Amúgy nem a teljes nevem, csak egy nicknév alatt fut a youtube csatorna)

1. egy akárkit mit érdekel, hogy a saját telkemről csináltam drónos videót?

2. miért okoz örömet a fenyegetőzés és a feljelentgetés?

3. hogy a fenébe talált oda?

2021. okt. 6. 09:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Itt is mondom: ha nem veszed le, akkor feljelentelek!
2021. okt. 6. 09:47
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Kiss József fotós honnan tudná, hogy volt-e engedély vagy sem?!

Amúgy arról tudok, hogy olyan balhé volt egyszer, hogy valaki engedély nélkül készített az egész városról drónos videót majd a helyi TV leadta, és a városban élő hivatásos videós tett feljelentést, miután megtudta a tévétől, ki készítette azt. De, hogy f0s minőségben, a saját telkedről felrektál valamit és emiatt fenyegetőzni, az nonszensz.

2021. okt. 6. 09:54
 3/17 anonim ***** válasza:
68%
Látszik rajta valami a telkeden kívül? Ha nem, akkor a saját telkeden nyugodtan drónozhatsz, ha nem a szomszédok magánéletét veszed fel vele. Nem valószínű, hogy foglalkoznak ezzel, mivel nem sértettél semmi szabályt.
2021. okt. 6. 10:15
 4/17 anonim ***** válasza:
19%

Gondolhatod, hogy hány ember vesz drónt, és próbálja ki a saját telkén, és hogy hány kér ezek közül engedélyt erre. Kb nulla. Pláne hogy még külföldi cégtől kellene kikérni az adatokat, amiket vagy kiadnak vagy nem (drónvideó saját kertben nem valószínű), kb. kizárt hogy ezzel komolyan foglalkozzanak, amikor annyi más dolog van.

A fotós is inkább csak rád akar ijeszteni.

2021. okt. 6. 10:20
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi van rajta. Felvetted a kertedet, vagy a szomszédot amint nudizik.
2021. okt. 6. 10:26
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az drónos szabályok szerint minden olyan drón engedélyköteles amin van kamera. Plusz a légtér nem a tied, így nem te rendelkezel a saját telked feletti légtérről sem.

Sajnos ez a szabály. Nekem sem tetszik, az én életem is megnehezíti, de sajnos van. Kicsit olyan mint a kresz. Meg kell tanulni, lehetőségeidhez képest betartani.

2021. okt. 6. 17:53
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
6: kb. kizárt, hogy saját telkén csinált videó miatt kikérjék külföldről az adatait. Nem olyan súlyú dolog ez.
2021. okt. 6. 18:30
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

7.

Nem tudom hogy jön ide külföld. Belföldün is büntettek már meg embereket drón miatt.

2021. okt. 6. 18:41
 9/17 anonim ***** válasza:
52%
8: úgy jön ide, hogy a kérdező írta, hogy a nicknevével van csak fent a videó a youtube-on, a neve nincs ott. Vagyis ha meg akarnák büntetni, akkor a youtube-tól ki kellene kérni először az adatait, ami hosszadalmas folyamat, és ilyen komolytalan ügyekben nem is szokták kiadni, csak súlyos bűncselekmények miatt.
2021. okt. 6. 18:45
 10/17 anonim ***** válasza:
Ezért valószínűtlen, hogy a feljelentésből lenne bármi is.
2021. okt. 6. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!