Örököltem egy önk.-i lakást, amit később megvettünk az önk-tól. Ebbe beköltöztünk későbbi férjemmel kettőnk nevére lett írva. Majd eladtuk, a másikra rá kellett fizetni, ezt ketten álltuk. Válás esetén feleződik a lakás melyben benn van az örökségem?
Figyelt kérdés
2021. okt. 3. 20:38
1/10 anonim válasza:
Ha nem tudtok megegyezni, akkor ebből egy hosszú per lehet. Beszélj ügyvéddel.
2/10 anonim válasza:
Ha örökölted, miert kellett megvenni?
Vagy hasznalati jogot örököltél? Amit a ferjed is élvezett eleve?
3/10 anonim válasza:
#2: Önkormányzati lakásoknál a bérleti jogot lehet örökölni, eladni, megvásárolni. Erre gondolt a kérdező.
Ha egyértelmű, hogy részben abból lett véve az új lakás, akkor több fog neked járni.
5/10 anonim válasza:
3, Miért járna több? Tutira feleződik. Senkit nem érdekel szerintem hogy volt egy örökölt bérleti joga ha már a tulajdon közös volt.
6/10 anonim válasza:
Mivel belekoltoztek a berleti jog igy a férjnek is megvolt.
7/10 anonim válasza:
Gondolom vagyonszerződést bsztatok írni, csak mindenki utólag tartja a markát
Gratulálok
8/10 anonim válasza:
A bérleti joga attól nem lesz a férjnek, hogy odaköltözik.
9/10 anonim válasza:
#5: te is valami aranyásó pasi vagy a nőjén akar anyagi előnyhöz jutni?
Az örökölt és eladott bérleti jog a kérdező magántulajdona, és abból befolyópénzzel nagyobb részt fog kapni egy esetleges válásnál.
10/10 anonim válasza:
9, Szerintem ez nincs így. Soha nem lett eladva a bérleti jog, hanem megvették közösen a lakást és közös tulajdonba került. Még akkor is fejeződne, ha csak az egyik házastárs nevére lett volna írva, mert házasságban szerzett vagyon nem lehet különvagyon. Felezni fogja bíróság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!