Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni ha egy munkált...

Mit lehet tenni ha egy munkáltató csak egy hónapra jelentett be?

Figyelt kérdés
2020. évben április 03. napjától 2020 július 28. napjáig öregségi nyugdíjasként munkaviszonyban voltam biztonsági őrként napi 13 munkaórával a munkaszerződést azt 2020. május elején kötöttük a munkáltatóval. Közben a munkáltató nem fizetett ki arra hivatkozással, hogy nem fizeti ki neki sem a megbízó a díjat ezért nem tud fizetni. Ezért megszüntettem a munkaviszonyomat. 2021. szeptember 30. napján a Magyar államkincstártól kaptam egy nyugdíjemelési határozatot, miszerint 10 Ft / hó nyugdíjemelésben részesültem. E határozatból az tűnik ki, hogy a munkaadóm az csak 2020 május hónapban fizetett a a NAV-nak. Kérdezem ez ügyben mit, és hol tehetek e valamit?
2021. okt. 2. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Szóval hónapokig ingyen dolgoztál? És a szerződés aláírásakor sem tűnt fel, hogy csak egy hónapról van szó?
2021. okt. 2. 21:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem. A munkaszerződésem az határozatlan idejű volt. Áprilist májust és júniusban csak fél hónapot fizetett, ebből eredően szüntettem meg a munkaviszonyomat.
2021. okt. 2. 21:20
 3/9 anonim ***** válasza:

2018 előtt dolgoztál nyugdíjasként? Mert a 0,5 %-os keresetre eső kiegészítést addig adták.

2019-től nincs ez a kiegészítés. Helyette nem kellett nyugdíjjárulékot fizetni. fizetni a nyugdíjasnak

2021. okt. 2. 21:23
 4/9 A kérdező kommentje:
2020. áprilisban lettem 65 éves, és öregségi nyugdíjas.
2021. okt. 2. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
A határozatban nincs benne, hogy mikori munkabérből jár az a 10 forint?
2021. okt. 2. 21:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi köze a munkabérednek ahhoz a 10 forint emeléshez.
2021. okt. 2. 21:28
 7/9 A kérdező kommentje:
A határozat így szól! Határozat A központi nyugdíjbiztosítási igazgatási szer a saját jogú nyugdíjasként a 2020. 05.02. napjától 2020 05.30.napjáig terjedő időszakban elért keresetei alapján 2021 január 01- jétől havi 10., Ft összegű nyugdíjemelést állapít meg. a kimutatásban pedig fel van tételesen sorolva hogy 2020. májusában melyik napokon mennyi volt a jövedelmem, a biztosítás kezdete vége Ez foglalkoztatási adatlap. Tehát csak május hónapban voltam bejelentve. Mit tudok tenni ez ügyben?
2021. okt. 2. 21:38
 8/9 anonim ***** válasza:
A levélben talán van ügyintéző neve, telefonszáma. Hívd fel.
2021. okt. 2. 23:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Ott van! 2020. 05. 02.napjától 2020. 05. 30 napjáig. Közben megtudtam hogy a munkaszerződéssel, a bérpapírokkal, a NAV-ot fel kell keresnem, azon kívül a munkaügyi Felügyelőséget. amit ki fognak vizsgálni, ha a munkaadó részéről mulasztások történtek szankciókat fognak alkalmazni a munkáltató ellen.A munkaadónak az első naptól az útólsóig járulék fizetési kötelezettsége van.Hétfőn személyesen intézem ezt az ügyet.
2021. okt. 3. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!