Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mik a jagai a használt autó...

Mik a jagai a használt autó vásárlónak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Vettünk pár napja egy autót egy kereskedésben. Az autó haza útján már előjött egy sípoló hang. 2-3 napra pedig egy fura helikopter hanghoz hasonló is. Elvittük egy szerelőhöz. Aki megnézte és azt mondta szerencse, hogy elértünk vele odáig,mert a vezérlés majdnem széthullott. Azt ki is cserélte de még a fura hangok mindig ott vannak amire azt mondta,hogy a váltóból és a motorból jön. Ami meg lényeges,hogy az autót magánszemélytől vettük a kereskedőn keresztül. Tudunk jogilag mit tenni ez ügyben? Ha igen akkor mi esély van arra hogy valahogy kompenzálják ezt nekünk?

Köszönöm előre is.

2021. szept. 30. 06:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

A neten keresgélj, rengeteg cikk van erről. [link]

Mindazonáltal át kellett volna nézetni a kocsit egy szervizben vagy márkaszervizben mert nem lehet senkiben megbízni.

2021. szept. 30. 06:29
 2/13 anonim ***** válasza:
39%

Szóval próbaúton nem volt semmi gond, de hazaúton majdnem átugrott a vezérlés, szétment a váltó, meg elfüstölt a motor?

Magyarán sikerült vakon venni autót. Értem én, hogy ma divat minden szarért a kereskedőt perelni. De nem érzed úgy, hogy te is hibás vagy?

Amúgy ha olyan hülye vagy, hogy próba nélkül veszel autót, vagy próbakörön nem hallod meg a helikopter hangot a motorból akkor legközelebb érdemes lenne egy szerelőt vinned magaddal

2021. szept. 30. 06:42
 3/13 mindentudó99 ***** válasza:
Nekem azt mondták 6 hónap garanciát vállalnak a főbb alkatrészekre. Nem tudom hogy csak ők vagy van e ilyen törvény. De a kereskedővel fel vettétek már a kapcsolatot?
2021. szept. 30. 06:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Kettes válaszoló! Nem. Nem érzem magam se hülyének se hibásnak mivel én mem voltam ott konkrétan csak a párom és apósom. Én már csak mikor hoztuk haza akkor voltam. Másrészt hogy jössz te ahhoz,hogy le hülyéz valakit is? De még így is inkább hülye vagyok mind olyan tirpák mind te. Különben meg az autónak kb 30 kilóméter után jöttek elő a hangok nem a próbakörön! A többieknek meg köszönöm szépen az értelmes választ.
2021. szept. 30. 06:58
 5/13 anonim ***** válasza:
44%

Tehát szar a váltó, szar a motor, szar a vezérlés. De ezek nem jöttek ki átnézéskor/próbaúton. Világos mint a nap

Gondolom jóval a piaci ár alatt vehettetek egy romot, csak az átlag használtautó várásló képtelen felfogni, hogy ez mivel jár. Ez van, legközelebb a kínálat tetejét nézitek a típuson belül, illetve visztek magatokkal valakit aki klátott már életében nívópálcát.

2021. szept. 30. 07:04
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen a piaci ár alatt... 1 milió 300 ezer egy opel meriváért. Az piaci ár alatt van.
2021. szept. 30. 07:08
 7/13 anonim ***** válasza:
Legközelebb vinni kell embert magaddal aki ért is az ilyen férfias dolgokhoz mint az autók
2021. szept. 30. 07:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem volna szivesen neked!

(Nyugdíjas autószetelő)

2021. szept. 30. 07:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Vak ló

Lovat árul a cigány a vásárban. Odamegy a paraszt, vizsgálja a lovat.

- Aztán egészséges ez? - kérdi.

- Akár a makk! - feleli cigány.

- Semmi baja?

- Ennek? Az égvilágon semmi.

Rövid alku után a paraszt megveszi a lovat, s kötőféken vezetné haza, ám a gebe megugrik, s nekimegy a falnak.

- Te cigány, átvertél! Hiszen ez a ló vak!

- Nem vak az. Bátor!

2021. szept. 30. 07:26
 10/13 peca1000 ***** válasza:

A kereskedőhöz hiába viszed, mert jogilag az előző tulajtól vetted, mert papíron ő az eladó, hozzá mehetnél reklamálni.

Ha kereskedésben veszed, akkor a kereskedő legyen az eladó is, mert így kötelessége 6 havi jótálást vállalni, amit jelen esetben az előző tulajon érvényesíthetnéd, ha tudod.

2021. szept. 30. 09:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!