A medveriasztóspray egy jogi kiskapu amivel nagy több száz ml-es kiszerelésű tömegoszlató gázspray hatására hajazó eszközhöz juthatok legálisan?
A jogban semmi jelentősége, hogy a köznyelv mi alatt mit ért. Mit mond róla a jog, az a meghatározó.
"az olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray)"
Fú viszont akkor lehet itt van a kutya elásva, hogy ez jogi szempontból paprikapsray-nek minősül, amit bármilyen kiszerelésbe árulhatnak, viszont közbiztonságra különösen veszélyes tárgy minden méretű kiszerelése.
Viszont a gázspray 20 gramm töltőanyag kiszerelés alatt nem minősül annak, tehát hordható, forgalmazható, csak fölötte kbkvt. és nem viselhető, forgalmazható.
"3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.
a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényeket."
Itt viszont nagyon nem mindegy hogy az általad gázspraynak nevezett tárgyba tényleges cs gáz, vagy kapszaicin hatónyagú paprikás cucc van.
"Itt viszont nagyon nem mindegy "
Itt nem, de azért nem, mert erre van külön meghatározás. Ha valami ezen kívül esik, akkor ez a meghatározás ott már értelemszerűen nem lesz mérvadó.
én azt nem értem, hogy miért aggaszt téged ilyesmiben, hogy mi jogszerű és mi nem?
már nincsen olyan, mint 15-20 éve, hogy kivesznek a tömegből és minden ok nélkül megmotoznak.
1.eleve nincsen meg már rá a rendőr létszám, mert folyamatosan lépnek ki.
2. a rendőrséget már csak a napi közúti büntetési kvóta kiosztása érdekli.
gyakorlatilag egy profit termelő cég lett.
3. fél éve már joguk sincsen átkutatni.
:D most filozófálok a témával
Mi lehet a helyzet a saját készítésű löttyömmel…?
Halál-erős paprikákbol olajat készítettem azt összezutyúltam egy baromi krémes/síkos folyékony szappan koncentrátummal majd egy random permetezős üvegbe töltve használtam a katicacsoportosok ellen..
bőrt szemet nyálkahártyát irritált rendesen…akkor jogilag tiltott lenne hordoznom magammal..?
Legyen szappanos dolog nélkül maga az a méreg olaj…(szeretek erősset enni cimkével hordhatom magammal…?
Ugyanis volt pár évem amit a paprikázásnak szenteltem és az erős csípős dolgot meglehet szokni így olyan méregerőssen ette hogy a halandó ember elhervad tőle…nameg most jelenleg ha belenyalnák abba a méregbe kigúvadna a szemem…tehát saját fogyasztás céljábol “” lenne nálam…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!