Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A medveriasztóspray egy jogi...

A medveriasztóspray egy jogi kiskapu amivel nagy több száz ml-es kiszerelésű tömegoszlató gázspray hatására hajazó eszközhöz juthatok legálisan?

Figyelt kérdés
Ugye azt a nagy kiszerelésű gázsprayt amivel a tömegoszlató rendőrök flangálnak, hivatalosan nem forgalmazható csak rendfenntartó szerveknek. Viszont "medverisztó sprayt" több száz ml-s kiszerelésben simán árulnak "túrázóknak", szóval ez egy működő jogi kiskapu? Mert gondolom ha medve ellen hatásos, akkor ember ellen is.
2021. szept. 28. 19:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A jogban semmi jelentősége, hogy a köznyelv mi alatt mit ért. Mit mond róla a jog, az a meghatározó.

"az olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray)"

2021. szept. 28. 19:50
 12/19 A kérdező kommentje:

Fú viszont akkor lehet itt van a kutya elásva, hogy ez jogi szempontból paprikapsray-nek minősül, amit bármilyen kiszerelésbe árulhatnak, viszont közbiztonságra különösen veszélyes tárgy minden méretű kiszerelése.

Viszont a gázspray 20 gramm töltőanyag kiszerelés alatt nem minősül annak, tehát hordható, forgalmazható, csak fölötte kbkvt. és nem viselhető, forgalmazható.

2021. szept. 28. 19:50
 13/19 A kérdező kommentje:

"3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.

a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényeket."

Itt viszont nagyon nem mindegy hogy az általad gázspraynak nevezett tárgyba tényleges cs gáz, vagy kapszaicin hatónyagú paprikás cucc van.

2021. szept. 28. 19:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Itt viszont nagyon nem mindegy "

Itt nem, de azért nem, mert erre van külön meghatározás. Ha valami ezen kívül esik, akkor ez a meghatározás ott már értelemszerűen nem lesz mérvadó.

2021. szept. 28. 19:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy miért akarsz te ennyire medve riasztóval emberek közé menni?
2021. szept. 28. 19:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
#5 jogi kiskapu abból a szempontból hogy megveheted, viszont nem kiskapu abból a szempontból hogy nem lehet nálad az utcán
2021. szept. 28. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

én azt nem értem, hogy miért aggaszt téged ilyesmiben, hogy mi jogszerű és mi nem?

már nincsen olyan, mint 15-20 éve, hogy kivesznek a tömegből és minden ok nélkül megmotoznak.

1.eleve nincsen meg már rá a rendőr létszám, mert folyamatosan lépnek ki.

2. a rendőrséget már csak a napi közúti büntetési kvóta kiosztása érdekli.

gyakorlatilag egy profit termelő cég lett.

3. fél éve már joguk sincsen átkutatni.

2021. szept. 28. 21:46
 18/19 anonim ***** válasza:
84%
Remélem majd egy verekedés közben elveszik tőled és az egész az arcodba landol
2021. szept. 29. 02:10
 19/19 anonim ***** válasza:

:D most filozófálok a témával

Mi lehet a helyzet a saját készítésű löttyömmel…?

Halál-erős paprikákbol olajat készítettem azt összezutyúltam egy baromi krémes/síkos folyékony szappan koncentrátummal majd egy random permetezős üvegbe töltve használtam a katicacsoportosok ellen..

bőrt szemet nyálkahártyát irritált rendesen…akkor jogilag tiltott lenne hordoznom magammal..?

Legyen szappanos dolog nélkül maga az a méreg olaj…(szeretek erősset enni cimkével hordhatom magammal…?

Ugyanis volt pár évem amit a paprikázásnak szenteltem és az erős csípős dolgot meglehet szokni így olyan méregerőssen ette hogy a halandó ember elhervad tőle…nameg most jelenleg ha belenyalnák abba a méregbe kigúvadna a szemem…tehát saját fogyasztás céljábol “” lenne nálam…

máj. 25. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!