Haszonélvező tényleg kirakhatja a tulajt a lakásból?
A másik kérdést én írtam ki. Nálam más problémák vannak, ha gondolod, a kérdést megtalálod.
Csak megerősíteni tudom a többieket; amennyiben a haszonélvező személyesen kívánja használni az ingatlant, onnantól kezdve csak az ő döntése, hogy megosztja-e az ingatlan használatát a tulajdonossal, vagy sem. Ha nem kívánja, akkor neked nincs maradásod.
Amennyiben viszont úgy dönt, hogy a haszonélvezete alapján bérbe akarja adni az ingatlant (vagy egy részét), akkor a köztük megkötött megállapodást KÖTELES veled közölnie, és az alapján te eldöntheted, hogy használni akarod-e az ingatlant (másokkal szemben előhasználati jogod van). Például ha a bérlő 120.000 forintot akar fizetni a haszonélvezőnek, akkor te ugyanezt az ajánlatot elfogadhatod, onnantól kezdve viszont kvázi albérlő leszel a saját tulajdonodban. De ha 1/1-ben akarja a házat használni, akkor neked el kell költöznöd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!