Ez miert van igy?

Azért, mert a jogrend hierachikus.
A legerősebb az Alkotmány (alaptörvény)
aztán törvény
rendelet
A rendelet nem mondhat ellent a törvénynek, és a törvény nem lehet alkotmányellenes.
Az emberek jogát törvényben határozzák meg, így azt nem lehet alacsonyabb szinten korlátozni, csak szabályozni.

Nagyon szívesen! Ugyanakkor felhívom a figyelmedet, hogy a "valamennyi" kifejezés éppenhogy azt jelenti magyarul, hogy "mindegyik", ezek szinonímák. Ha a "nem mindegyik" jelentéstartalmat szeretted volna kifejezni, akkor helyesebb lett volna a "némelyik" szót használni.
Egyébként alapjogról a kérdésben szó sem volt, ezt utólag fűzted hozzá. Csak kíváncsiságból, tudsz mondani példát alapjogot módosító (!) törvényre?
Koszi, igazad van, ezt rosszul tudtam!:)
Mivel nem az alapjog volt a kerdesem lenyege, ezert nem irtam bele. Az alapjogot csak egy peldanak irtam, mert azt csak torvennyel lehet modositani, rendeletekkel nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!