Én ezt nem értem! Miért van az indexben egy cikk arról, hogy tilos minikamerás tollat venni?
A kérdéses cikk: Http://index.hu/bulvar/2010/08/31/megszuntettek_az_eljarast_a_kameras_toll_ugyeben/
Ezek szerint ez az oldal is "haditechnikai cikkeket" árul? [link]
"De akkor kamerás mobilt miért lehet? Szóval nem azt mondom, hogy nem úgy van, ahogy állítjátok, de az ellentmondást remélem, sikerült megvilágítanom."
éppen, hogy nincs ellentmondás. a kamerás mobil azért nem tilos, mert mindenki számít rá, hogy kamera van benne. nem is nagyon van már olyan, amiben ne lenne. a tollban meg nem számítanak kamerára. ezért tilos.
a cikkben le is van írva, hogy a rejtett felvétel készítése a gond, hogy eleve erre készült. azt ne mondja nekem senki, hogy azért vesz kamerás tollat, hogy a kislánya szülinapján filmezzen vele...
"Én csak azt nem értettem, hogy akkor az oldal hogy lehet legális."
nem az. van rajta egy email meg egy mobil szám (nyilván aluljáróban vett feltöltőskártya)
se cég se semmi. persze kiírja, hogy netto árak, még lehet, hogy számlát is kapsz. lehet venni számlatömböt a boltban, meg bélyegzőt is lehet csinálni, ha nagyon akarja az ember.
"Akárki beszerelhet egy kamerát akárhova aki ért hozzá."
ha elolvasod a cikket akkor birtokolni nem bűn, forgalomba hozni az. ezért szüntették meg az eljárást, mert nem hozhatták forgalomba. tehát nem történt bűncselekmény.
Tehát használhatja magánember ezek szerint?
De a weblapot még mindig nem értem. Hiszen lenyomozhatnák IP alapján, az üzemeltetőnél nem? Vagy a webcímet. A Rendőrségnek van jogköre ehhez nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!