Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Mc.Donalds meddig perelheti ?

A Mc.Donalds meddig perelheti ?

Figyelt kérdés
Volt nemrég, hogy az egyik Meki-ben a cípőjébe törölte a sajtot a konyhai dolgozó. Kiszivárgott ugye a felvétel. Ez alkalmas lehet arra, hogy országos szinten lecsökkenjen a cég bevétele. Ezt teljes egészében perelhetik a kérdéses dolgozótól ?

2021. szept. 19. 23:57
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Én a helyükben megpróbálnám, ha lesz visszaesés. Keveset kockáztatnak, de sokat nyerhetnek.
2021. szept. 19. 23:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Én remélem, hogy megteszik, egy életre elvegyék a kedvét a hasonló történéseknek. Mondjuk sosem ettem még a Mekiben, de étterembe szoktam néha járni és ez mindig eszembe fog jutni, hogy vajon milyen kaját kapok.
2021. szept. 20. 00:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, most elképzelem ahogy vagyonokat perelnek ki egy mekis konyhai dolgozótól és az majd havi részletekben törleszti a fizetéséből.

Tudod te hogy ki dolgozik a mekiben a konyhán és mennyit keres? Amennyibe az ügyvédek kerülnének a cégnek a per során, azt cirka 300 év alatt tudná nekik kifizetni. Ezzel szemben akkora hírverést csinálnának az esetnek, hogy attól lenne vesztesége a cégnek.

2021. szept. 20. 00:14
 4/8 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem eppen eleg, hogy fegyelmivel kirugtak oket, es B-listara teszik oket. Ez azt jelenti, hogy barmelyik kovetkezo munkahely, ami referenciat ker, az nem fogja oket felvenni a Meki referenciaja miatt. Munkanelkuli segelyre sem jogosultak, mivel fegyelmivel lettek kirugva.

Mondjuk mindemelle meg megerdemelnek, hogy a kovetkezo 10 evben a mindenkori fizetesuk 33%-at levonjak toluk.

2021. szept. 20. 01:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ingoványos talaj, az eset összes körülményeitől függ. Ha szándékosan, lejáratás céljából készült és került nagy nyilvánosság elé a felvétel akkor perelheti őket. Ezt viszont a mekinek kellene bizonyítania.

Ha ezt nem tudja, akkor viszont max. 6 havi fizetésüknek megfelelő összegig tudna perelni. A két exdolgozó lehozott egyből egy nyilatkozatot amit a meki marketing részlege készített nekik "nem is úgy volt kérem, ez a szendvics nem került kiszolgálásra, csak magunknak készítettük" ezzel a meki elfüstölte egy esetleges bizonyítás lehetőségét. Amúgy sem fognak perelni, ha per lenne akkor felszínen tartaná az ügyet a meki meg pont hogy mielőbb el akarja vonni róla a kommunikációs fókuszt.

2021. szept. 20. 01:33
 6/8 anonim ***** válasza:
81%
Lecsökken a cég bevétele? Hát nem tudom, én emiatt nem nélkülözöm a mekit a továbbiakban sem, csak mert az egyik dolgozójuk ökörködött egy kicsit. Gondolom nem ez az általános hamburgerkészítési módszer... :D
2021. szept. 20. 08:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Veszélyes vizek ezek. Emlékezzünk csak, amikor (nem is tudom ki volt) , hogy félretette az asztaláról a Coca Cola-t és elővette az ásványvizet. Rögtön esett a cég árfolyama. Amennyi pénz ilyenkor elveszik, abból életem végéig vígan élhetnék.
2021. szept. 20. 11:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
jah azzal a különbséggel, hogy az c ronaldo volt nem pedig egy konyhai dolgozó aki minimálbérét szív ott. Kutyát nem érdekli, nekem is van ismerősöm aki mekibe dolgozott, mesélt pár storyt...ezek mindennapos dolgok, beleköpnek, golyóikat belemártják stb. nehogy azt hidd, hogy egyedi eset volt ez, csak nem olyan hülyék, hogy feltöltsék
2021. szept. 20. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!